13:31 | 06 април 22 2750

Стенли Нанчев: Казанлъчани са хора с големи сърца

В присъствието на медии в зала №6 на Община Казанлък бе представен вторият участник в кампанията „Аз успях – можеш и ти...!“ – коафьора Стенли Нанчев.

"Община Казанлък се спря на него като вдъхновяваща личност. Той е постигнал в младия си живот много и продължава да дава много на казанлъчани. За нас Стенли Нанчев е човек за пример.“ каза кмета на Казанлък.

Той сподели за новата добротворческа кампания, с която се е заел. Тя е в подкрепа на една от жените, които работят при него. Момичето е от Украйна и е на животоспасяваща терапия, а в момента Стенли ѝ помага с медицинските прегледи, осигуряване на медикаменти и подкрепа за да се почувства по-добре предвид трудното положение, в което се намира младата жена.

Казанлъчани са хора с големи сърца, казва Стенли и ги призовава да не спират да помагат и да правят добро.

За кампанията на Община Казанлък „Аз успях – можеш и ти...!“ коафьора сподели, че това е поредното добро дело в Казанлък и е горд, че е гражданин на този прекрасен град. Стенли благодари на Кмета и Общината, че съществува тази кампания, която е изключително мотивираща и вдъхновяваща. Допълни, че приятели и познати не спират да му изпращат снимки от билбордовете с лика му върху тях.

„Надявам се да мотивирам повече хора. Израснал съм в християнско семейство и съм научен на добро, честност и трудолюбие . Това са едни от най-малките неща, които човек трябва да прави, защото ако бъдем благодарни за малкото ще можем да постигнем по-големи върхове. Надявам се бъда един стимул и да мотивирам всички казанлъчани.“, сподели добротвореца. 

В края на срещата кмета Галина Стоянова връчи на Стенли почетния знак на Общината и подаръци. 

Стенли Нанчев е роден в Стара Загора на 17 декември 1976 г. Завършва в Казанлък Текстилното училище. Веднага след това започва работа в Родилното отделение на казанлъшката болница като операционен санитар. Там прави първите стъпки във фризоьрството като подстригва всички колеги... Някои от тях са му клиенти до ден днешен. Тяхната подкрепа го насочва към кастинг за фризьор, който печели. Кастингът се провежда в същия салон, където Стенли работи и до днес. В началото работи и на двете места, но после взима трудното решение да се посвети изцяло на фризьорството и да усъвършенства работата си до високото ниво, което предлага днес. Учи при известния италиански коафьор Саверио Палма, поставя началото на редица национални и международни семинари.

Издава осем компактдиска, от които два на еврид. Последният, 2008 г. излиза поз заглавието „Силата на твоята любов“ с госпъл музика. Работи от години с група „Камертон“.

Трудно намира време за почивка, но когато успее да се откъсне от ежедневието участва в музикални фестивали и печели награди. Най-много обича да прави добрини.

Ето какви кампании е осъществил Стенли до монета: 

- Кампанията за перуките,, НАДЕЖДАТА Е КРАСИВА " – тази година за Осми март се проведе за осми път. Вече всички фризьори в България се присъединиха към инициативата на Стенли под мото „Фризьори с мисия“.

-Капанията ,,10 години по млади“, в рамките на две седмици по време на Коледните празници, съвместно с ученици от ПГ „Петко Стайнов“, радват възрастни дами и мъже в казанлъшки старчески домове с нови прически, бръснене, подстригване и боядисване. Еднократна кампания през 2019.

- Успешна капанията за инвалидната количка на Тихомир Родов. Той получи инвалидна количка и две електрически, абитюриентски костюм, обувки и пари за почивка на Мармарис със съучениците си, придружаван от баба си. Стенли тогава бе отличен в кампанията „Добрия самарянин“ и почетна грамота от Община Казанлък.

- Кампанията ,,Стенли и стилистите за царската корона" – Стенли и неговият екип и близо 25 колеги - фризьори и гримьори, колеги от Казанлък задено подготвят визията на участничките в спектакъла за Избор на Царица Роза и се грижат за тяхната визия по време на цялата празнична програма: от обучението на кандидатките „Пътят към короната“, през конкурса-спектакъл, ритуала по коронясване на Царица Роза и представянето й, заедно с двете подгласнички по време на празничното шествие, както и различните фотосесии.

-  Кампанията за рокли на абитуриентите – провежда се три последователни години - 2016, 2017, 2018. Облечени са два дома за деца, лишени от родителски грижи в Стара Загора, както и момичета и момчета от Казанлък.

- Кампанията на 1 юни - дете подарява коса на дете. През 2017 – 2018 година с участието на възпитаници от всички училища в Казанлък. Подкрепена от Омбудсмана тогава Мая Манолова, която подари медальонче „Добро сърце“ на всяко участвало дете. 

- Капанията ,,Давам своята перука на теб". През 2018 и 2019 година жени, преминали през химиотерапия, запазили своята перука в добро състояние, която даряват на други жени, засегнати от болестта, окуражават ги и ги подкрепят.

- Кампанията на 8 март всяка година Стенли раздава перуки във онкологията във Стара Загора. Четири години поред преди 2020 година.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Почина Стойчо Стоев - дългогодишен специалист от Суперабразив ЕООД

14635 | 10 юли 2024

Закопчаха 29-годишна крадла, задигнала близо 10 хил. лв. и злато от къща в с. Едрево

11826 | 12 юли 2024

Издирва се Стефан Калчев

11269 | 09 юли 2024

Арестуваха 26-годишна в Казанлък с коктейл от канабис, амфетамин и метамфетамин зад волана

6994 | 09 юли 2024

Ретро автомобили с класическа и неповторима визия ще ви очакват този уикенд в “Дамасцена“

5095 | 09 юли 2024

Пети ден без следа от Стефан Калчев

4104 | 11 юли 2024

Откриха 100 стека цигари без бандерол при проверка на автомобил в с. Габарево

3554 | 09 юли 2024

Поредна кражба е извършена от асансьор в Източното на Казанлък

3472 | 10 юли 2024

Софиянци ремонтират покрива на шипченския храм “Успение Богородично“

3437 | 09 юли 2024

Във вторник ще бъде поклонението пред тленните останки на Стойчо Стоев - дългогодишен служител от Суперабразив ЕООД

3132 | 14 юли 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак