15:34 | 30 август 22 1484

ИКТ Център записва ученици за 2022-2023 в курсове по програмиране, роботика и ИТ

ИКТ Център записва ученици за 2022-2023 в курсове по програмиране, роботика и ИТ / Новини от Казанлък

В очакване на септември, Центърът за професионално обучение към „ИКТ Център“ отбелязва своята 9 годишнина. Последната година добави много успехи и радостни събития към нашата история, които свързваме най-вече с признателността на обучените хора. Дадохме базови знания по компютърна грамотност, езикови умения, дигитални компетентности, офис продукти, графични програми на много възрастни във фирмени, групови и индивидуални обучения. През последните четири години и много учители преминаха през квалификационни обучения с присъждане на кредити, свързани с дигитални компетентности и изключително полезни за пряката им работа в сътрудничество със СНЦ „Образование и технологии“. За добрите резултати причината е, че броят на обучаемите позволява индивидуален подход и отношение, както и желанието ни да сме максимално полезни. Другото е квалификацията на нашите преподаватели – главен учител по информатика от ППМГ, сертифицирани Microsoft обучители, непрекъснати курсове за повишаване на знания и квалификации, някои от които проведени в Прага – 2013, Малта - 2015, Рига -2018, Испания -2019, а тази година във Флоренция, Италия, се научихме да създаваме мобилни приложения, благодарение на спечелени европейски проекти. Всичко научено от нас се предава на обучаемите ни.

От две години сме в обединените клубовете по образователна роботика у нас по инициативата на ПАРА (Професионална асоциация по роботика и автоматизация). Горди сме, че присъстваме на интерактивната карта на обучителните организации, занимаващи с роботика и STEM https://www.para.expert/educational-robo-map/.

Най-удовлетворени и щастливи сме с Детската академия по програмиране и роботика (ДАПР), която вече е на 8 години. Отново децата се представиха отлично на две национални състезания: Роботика за България и IT Знайко. Въпреки трудностите при провеждане на обученията и подготовките, нашите състезатели от отборите по Лего роботика – CyberRobo и VickyBricky и отбора с Arduino микроконтролер – ICT Stars Team  достигнаха до Финал на Роботика за България! Нещо повече най-малките от CyberRobo в състав Борислав, Божидар, Борис, Иван и Никола гордо вдигнаха бронзовата купа в НДК на Националния фестивал и финал на Роботика за България, класирани на трето място! ICT Stars Team са четвърти сред Ардуино инженерите. Да припомним, че миналата година VickyBricky бяха трети, а през 2018 отборът ни RoboBurborko също спечели бронзора купа на дебюта ни на това състезание, организирано по правилата на Световната Лего Лига. Тази година трите отбора имат общо 8 Грамоти за класиране по 3-то място в четирите категории на състезанието.

Децата от ДАПР "ИКТ Център" са сред първите деца на България по програмиране във възраст от 2-и до 5-и клас на Националното състезание по програмиране и технологии IT Знайко! Поздравления за достойното класиране на Светослав от 2-и клас; Теодора и Ирен от 3-и клас, Александър, Ивелин, Борис, Божидара от 4-и клас и Иван от 5-и клас, както и на всички останали, които също достигнаха до финал и се състезаваха с най-добрите 30 деца от цяла България в съответната възраст!

Най-горди сме, че успяхме да спечелим доверието и на големите младежи, които ще бъдат в 11-и и 12-и клас с включването им в професионалния курс „Програмист“, които в продължение на 1 година ще придобият професия „програмист“. Като надграждане младежите ще преминат през обучение „Как роботите ще подобрят живота ни“ в Римини, Италия, където ще създадат Умен град с умни домове, улици, паркинги, ще създадат мобилно приложение за наблюдаване на замърсяването му, ще работят с IoT (Интернет на нещата). Всичко това благодарение на спечелен проект по програма Еразъм+. В тази връзка да обявим, че спечелихме акредитация по тази програма за периода 2022-2027 и през всяка следваща година ще изпращаме ученици от курсовете ни на практика и обучение в европейски страни, както и учители на обучение и наблюдение в европейски училища. За следващата година нашите бъдещи курсисти от обучение „Програмист“ ще трупат знания за изкуствен интелект в Севиля, Испания.

Учебните занятия за 2021-2022 за Детската академия по програмиране и роботика (ДАПР) ще започнат от 19 септември. Групите са до 10 човека, съобразени с изискванията за разстояния между работните компютърни места. Залата разполага с 13 компютърни работни места с обновена техника и СТЕМ област с електроника и роботика. Ще продължим традицията от предишните години да каним различни преподаватели, доказали се в модулите, през които ще преминем. Също така и мотивиращи посещения във фирми и вдъхновяващи срещи със специалисти. Заниманията ще бъдат 3 учебни часа седмично. Посочените дни и часове са ориентировъчни. За ученици, които са 2-а смяна дублираме часовете сутрин.
Продължаваме обученията в три основни направления:
Програмиране и информационни технологии с 4 групи:
JUNIOR, MIDDLE, SENIOR програмист;
WEB JUNIOR
Лего роботиката с две групи:
BEGINNER и АDVANCED Lego инженери
Arduino, 2 групи: начинаещи – BEGINNER Arduino инженер и АDVANCED Arduino инженер.

С курса „Образователна роботика с микроконтролери“ продължаваме развитие в роботиката и компютърните науки след обученията с Lego роботи и Ардуино и насочваме нашето внимание към ученици от 7-ми до 10-и клас. Ще включим и други микроконтролери. Обучението е подходящо за напълно начинаещи с интереси към електрониката и програмирането - занимания в събота – 9-11 ч.

Група JUNIOR на направление „Програмиране и информационни технологии“ е за най-малките ученици – от първи и втори клас. Всеки урок представлява последователност от практически задачи, чрез които детето се научава да работи с графична, текстова и звукова информация и тяхното комбиниране. Ще се запознаем с роботчета Blue-Bot и Finch и програмиране с блокчета. Обучението ще се извършва един път в седмицата в рамките на 2 учебни часа по 35 мин., вторник от 17:00 до 18:20.

MIDDLE, SENIOR програмистите ще продължат тази линия и ще изучат в различни модули програмни езици основно Scratch, Visual Basic for Applications, програми на Microsoft Office и по-задълбочено анимираните презентации, програми за обработка на изображения, гифове и клипове. Децата ще оживяват любими герои в създадени от тях анимации и игри, на които ще дават правила и инструкции. Възрастовата граница за първата група е 3-4, а за втората 4-6 клас, като за първата записваме деца без предварителна подготовка, за втората – базови с програма Scratch. Заниманията са 3 учебни часа, 1 път седмично  – четвъртък 17:00-19:00 за MIDDLE и понеделник -17:00-19:00 за SENIOR .

С WEB JUNIOR ще се научим да създаваме сайтове с платформи WordPress и Weebly, обработка на изображения с Photoshop, 3d проектиране и принтиране на 3D принтер, създаване на мобилни приложения, презентационни умения.  Приемаме деца 6-и – 8-и клас, абсолютно начинаещи в тази област. 

Занимания – понеделник от 14:30 - 16:30 (WEB JUNIOR)

В занятията по Лего роботика учениците изучават по интересен, практичен и забавен начин програмиране, роботика, математика, физика и други науки. Курсът е съобразен с интересите и възможностите на ученици в 2 до 7 клас. Нивата са под формата на робо-приключения с определена тема за всяко занятие.

За началната група BEGINNER инженер не е необходима предварителна подготовка, учениците научават всичко на място, а след това го упражняват с LEGO роботите. Занимания в сряда, 3 уч. часа, BEGINNER инженер от 17:30. За напредналите ще определим удобни дни и часове преди 17:00.

Таксите са от 8.00 лв.( JUNIOR, MIDDLE, SENIOR програмист, WEB JUNIOR,) и 8.50 лв. (LEGO и ARDUINO) за учебен час. Месечната такса (12 учебни часа за всички обучения, само за JUNIOR- 8 уч. часа ) и се заплаща в началото ма месеца. Има отстъпки за ученик, посещавал миналата учебна година наше обучение - 10%, за второ дете участник от семейство - 10%, за участие във втори курс - 20%, при заплащане в началото на цялата сума за първия срок - 10%. При отсъствие по извинителни причини, определяме допълнителен час за наваксване на пропуснатото.  Записване с попълване на формуляр тук 

За информация 0878216023 "ИКТ Център" 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак