15:15 | 01 септември 22 2900

Виненото изложение се пренася на брега на язовира от тази вечер

Виненото изложение се пренася на брега на язовира от тази вечер / Новини от Казанлък

След големия интерес, който предизвика виненото изложение сред казанлъчани и гости на града в парк Тюлбе през миналата седмица, „Празници на тракийското вино и винена култура” продължава и през тези първи септемврийски дни. Изложението е част от Празниците в долината на тракийските царе 2022 и от днес се пренася край брега на язовир Копринка.

„Казанлъчани имат много висока дегустационна култура.”, коментираха изложителите, представители на едни от най-добрите марки вина в страната. „Изложението „Rose Wine Expo”, което се провежда ежегодно по време на Празника на розата, издигна Казанлък на едно от първите места на винената карта на България, за това сега сме отново тук. Казанлъчани се интересуват от хубавото вино и го ценят.”, допълни още Александрина Пейчева, представител на „Вила Ямбол”.

Кулминацията на Тракийските празници тепърва предстои с трите вечери на брега на древния Севтополис, където ни очакват грандиозните спектакли на държавна опера Стара Загора – днес, 1 септември „Хубавата Елена”, 2 септември „Кармен” и 3 септември "Тържествена увертюра 1812" с диригент Старозагорски митрополит Киприан.

И трите вечери са с начален час 20:00 часа, а преди това на 1 и 2 септември ще можете да се подгреете с хубаво вино, коктейл или друго питие от виненото изложение или Гастро бара. Дегустацията на вино е безплатна.

Община Казанлък организира транспорт до брега на язовира специално за спектаклите днес, утре и вдругиден. Бусът ще тръгва от спирката пред сградата на Общината в 18,00 часа и ще връща пътниците след края на оперната постановка. Цената на билета в двете посоки е 5 лв.

Билети за оперните спектакли ще може да се закупят и на място.

Цялата програма за Празниците в долината на тракийските царе 2022 вижте тук.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак