11:10 | 04 октомври 22 1710

Два медала спечели атлетката на СКА “Пендарева“ Мария Караиванова в Хасково

Два медала спечели атлетката на СКА “Пендарева“ Мария Караиванова в Хасково / Новини от Казанлък

В събота, 1 октомври, СКА “Пендарева” участва с 23 деца на турнир по лека атлетика в град Хасково. 12-годишната европейска шампионка от детските атлетически игри Мария Караиванова пребори сили в турнира с една година по-големи момичета, като спечели спринта на 60 метра и стана втора на 200 метра.

Всички деца от казанлъшкия атлетически клуб СКА „Пендарева” се представиха отлично и показаха много добри резултати в дисциплините. В турнира участваха над 350 деца от цяла България. Такива състезания са празник на атлетиката, когато виждаме толкова много деца на пистата.

Малките атлети от СКА “Пендарева” се включиха и в детското бягане на „Thracian Run and Bike 2022”, което се проведе в неделя. Дистанцията бе 1,300 м., като всички се представиха много добре и завършиха под 8 минути, дори и най-малките, които са на 6 години.

„За нас всички са победители, без значение резултата! Гордеем се с тях! Благодарим на организаторите за поканата и организацията!”, коментира треньорският екип на казанлъшкия клуб.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак