08:19 | 05 октомври 22 7171

Откриха телата на двете затрупани жени в Арсенал. Загиналите станаха трима

Откриха телата на двете затрупани жени в Арсенал. Загиналите станаха трима / Новини от Казанлък

Откриха телата на двете затрупани жени, вследствие на вчерашния инцидент в завод Арсенал. За жалост те са издъхнали. Така жертвите от взрива в цех 150 на Завод 4 в оръжейницата стават 3. Това потвърди на брифинг рано тази сутрин Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Припомняме ви, че инцидентът стана в 11:06 часа вчера. Вследствие на взрива на място почина 55-годишен мъж. Двете открити днес жени са на 43 и 53-годишна възраст. Прокурор Атанасов заяви, че мъжа е с 8-годишен стаж в оръжейницата, а двете жени - с 9 и 15 години стаж. И тримата са от региона.

След инцидента една жена на 43 години бе откарана вчера в „Св. Йоан Рилски” в София с черепно-мозъчна травма. Атанасов заяви днес, че пострадалата е стабилизирана.

"Причината за инцидента няма как да я кажем на този етап. Работи се по няколко версии, едни от тях са човешка грешка и технически причини.", добави окръжният прокурор.

Образувано е досъдебно производство по чл. 123 ал. 3. от НК, за трудова злополука с повече от един смъртен резултат. Разследванията продължават.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак