12:33 | 06 октомври 22 2903

Ученици и учители от Механото вече с богат опит в обучението и стажа в чуждоезикова среда

Ученици и учители от Механото вече с богат опит в обучението и стажа в чуждоезикова среда  / Новини от Казанлък

На заключително събитие по проект „Еразъм+“ 25 ученици и 11 преподаватели на ПГ „Иван Хаджиенов“ получиха своите Сертификати за преминато обучение, стаж и наблюдение в чуждоезикова среда. Училището има вече десетгодишен опит в организирането на обучения и практики за специалностите „Компютърна техника и технологии“, „Машини и системи с ЦПУ“ и „Мехатроника“.

Партньорските организации от гр.Севиля, Испания, и гр. Брага, Португалия, съдействаха за осигуряването на работни места за практиката. Двете седмици в живописни туристически градове като Севиля и Брага, съчетани с пътешествия до Кордоба и до Лисабон и Порто, създадоха у младежите усещане за космополитност и за независим дух.

В Испания акцент в обучението бе програмирането на машинни детайли чрез чертожната програма CATIA, използвана в самолетостроенето. На финала най-интересните проекти бяха синхронизирани и изработени на 3D принтер в испанското училище партньор. 15-те младежи участваха и в работно ателие „Моето представяне на трудовия пазар“, създавайки своето първо европейско CV – с пожелание да могат да кандидатстват с него за обещаната работа! А ролевата игра „Интервю за работа“ им помогна да се убедят в ползите от това да бъдеш самоуверен, убедителен, успяващ!

10 ученици от компютърната специалност през месец май преминаха през стаж в две португалски фирми от гр.Брага, занимаващи се с поддръжка и ремонт на компютърни конфигурации. Особено полезно за всички е ангажирането в работна среда и поемането на лични и професионални отговорности.

Част от проектните дейности бе и наблюдението на организацията на работа и преподаване в училището Салезианос Тринидад в гр.Севиля. По време на пролетната ваканция 8 преподаватели от казанлъшката гимназия обмениха опит, споделиха добри практики, планираха нови инициативи със своите дългогодишни партньори от Испания.

През 2023г. 30 нови хаджиеновци от 10 и 11 клас ги очакват нови европрактики в Португалия и Италия – след събеседване на английски език, попълнено Мотивационно писмо и отбелязване приноса им към към училищния живот.

Финалът на настоящия европроект е част от инициативата „Дни Еразъм 2022“. На 13 октомври предстои организирането на среща дискусия на образователни институции с домакин ПГ „Иван Хаджиенов“, съвместно с Община Казанлък, за да бъдат споделени постиженията по програма „Еразъм+“ и да се насърчат нови участници.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Дърво се стовари над 3 автомобила в Казанлък

10131 | 13 юни 2024

Емблематичният мотосъбор на “Черните рози“ събра хиляди край Казанлък

9830 | 09 юни 2024

Броени дни остават до началото на Празника на розата и минералната вода в Павел баня

7277 | 11 юни 2024

Над 60 сигнала са подадени към горещия телефон след бурята в Казанлъшко

6819 | 13 юни 2024

Випуск съученици се събра отново след 40 години. 90-годишният Христо Гъдев бе почетен гост на бала им/ ВИДЕО

5990 | 12 юни 2024

Хижа “Бузлуджа“-стара е сред номинираните в „Хижа на годината“

5126 | 10 юни 2024

Верижна катастрофа в близост до разклона за село Дунавци затруднява движението

4932 | 12 юни 2024

Галена Назърова е новата Царица Роза на Павел баня, а Александър Динев е Цар на минералната вода

4337 | 13 юни 2024

НИТИ ЕАД се представи на Международното изложение ХЕМУС 2024

4137 | 12 юни 2024

Два дни Казанлък ще бъде домакин на седмия Национален фолклорен конкурс „Димитър Гайдаров“

3951 | 14 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак