16:30 | 28 октомври 22 1296

С флашмоб, много награди и първи брой на училищния вестник кирковци отбелязаха патронния си празник днес

За 62 втори път ОУ „Георги Кирков” отбеляза патронния си празник днес. С решение на педагогическият съвет към училището, от миналата година кирковци празнуват в Деня на народните будители.

Тържеството в двора на училището започна с рецитал, изпълнен от ученици от 4 клас. Четвъртокласниците бяха подготвили и интересен и цветен флашмоб, с който изобразиха фигурите цвете и слънце, след което изписаха с телата си думата „Кирков” в училищния двор. Фигурите бяха заснети с дрон – очаквайте снимките от високо на фейсбук страницата на училището.

Ученици от всички класове поднесоха цветя за всички знайни и незнайни будители на паметника на Георги Кирков в двора на училището.
На днешния празничен ден бе представен и първият брой на новия училищен вестник „Будител”, който ще бъде празнично издание. Началният учител Рени Караенева показа пред всички печатното издание с думите: „Днес се възобнови една традиция. Благодаря на г-жа Касева, защото по нейна идея бе възроден този училищен вестник.”.

В първия празничен брой са поместени успехите, талантите и дарбите на кирковци от конкурсите, които съпътстваха тържеството - най-хубавите рисунки, най-доброто есе, най-интересните детски хрумки по повод празника. На втора страница, за да се съхрани паметта на училището, са записани спомените на дългогодишните педагози в училището г-жа Йорданка Стайкова и г-жа Цветана Кънчева, които са оставили следа в училището и бяха сред специалните гости на тържеството. 

Последната страница на училищния вестник е отредена за бившите възпитаници на ОУ „Георги Кирков”, постигнали високи успехи в своята сфера. В първия му брой това са д-р Красимир Пейчев, директор на ДКЦ „Районна поликлиника” Казанлък и д-р Момчил Маринов, директор на ИМ „Искра”. Двамата бивши възпитаници получиха официално първото издание на вестника, което бе връчено от директора на училището Сребра Касева. Вестник „Будител” получиха и педагозите Йорданка Стайкова и Цеца Кънчева.

Поздрав по повод патронния празник отправи към всички директорът на ОУ „Георги Кирков” Сребра Касева с думите: „Учителите, дейците на културата, духовниците, и всички онези, които ни учат на слово, култура и памет са съвременните будители. Честит празник на всички учители и дейци на културата. Пожелавам ви да сте живи, здрави, и да продължаваме да поемаме от вас, онова което имате като мъдрост и памет!”

Касева изказа благодарност към още един съвременен будител – казанлъшкия художник Румен Петков, който дари своята картина „Буквите” на ОУ „Георги Кирков”. Благодарност получи и един от родител, който дари принтер и парични средства на училището. Това е Огняна Василева, майка на Любомира и Николай от 3 б клас в ОУ „Георги Кирков”.   

По повод Деня на народните будители, в продължение на седмица учениците на ОУ „Георги Кирков” пяха, играха, рисуваха и спортуваха. Състояха се много конкурси, победителите от които получиха своите награди днес, на празника.

В спортните състезания при момчетата награди получиха класовете: 1 б, 2 б, 3 в, 4 а, 5 б, 6 б и 7 а. При момичетата наградите грабнаха класовете:1 а, 2 а, 3 в, 4 а, 5 а, 6 б и 7 б.

В конкурса за краснопис и правопис награди получиха Ивайла Кутева от 2 а, Раян Стамболов 2 б и Мартин Кралев 2 в клас.

В конкурса за класови проекти – книжки, посветени на Деня на народните будители, за награда всички трети класове получиха по една торта.

В конкурса за есе на тема „Писмо до будител”, за учениците от 5 до 7 клас, наградата грабна Данаил Драгнев от 6 б клас.

В конкурса по компютърна графика награди получиха Неврие Юсеин 4 б, Рада Мечкова 5 в, Женя Костова 6 а, Никола Пеев 7 а клас.

В конкурса за презентации, посветени на историята на ОУ „Георги Кирков” най-добри бяха Иванина Дончева от 7 б, Мери-Ан Панова 6 а, като и двете получиха награди и от конкурса за рисунка „Щастлив съм в моето училище”.

Първо място при художниците от конкурса за рисунка грабна Симона Адамова, а второ Мария Стойнова. Те бяха в категорията 5-7 клас. При най-малките художници 1-4 клас Дариян Дерменджиев грабна първото място, втора стана Селайдин 1 а клас, а на трето място - Йоана Михова 3 б клас.

Награди за цялостен принос в живота на училището получиха Мария Стойнова, Мери-Ан Панова, Иванина Дончева, Димана Мешева и Десислава Алексиева.

Бяха раздадени и много поощрителни награди. Четвъртите класове, които участваха в рецитала и флашмоба, също получиха като изненада по една торта.

Тържеството завърши с голямо българско хоро, което изпълни училищния двор.

Официални гости на тържеството бяха д-р Красимир Пейчев, д-р Момчил Маринов, Добрина Матова - директор на ЛХМ "Чудомир", представители на отдел „Култура” към Община Казанлък, обществения съвет към училището, художникът Румен Петков, ученици, родители, преподаватели  и приятели на ОУ „Георги Кирков”.

Всички снимки от тържеството и всички наградени можете да видите в Галерията тук.

Още новини от Казанлък:
Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак
';