11:00 | 11 ноември 22 7228

Прокуристът на „М+С Хидравлик” Владимир Спасов стана „Мениджър на годината“

Прокуристът на „М+С Хидравлик” Владимир Спасов стана „Мениджър на годината“ / Новини от Казанлък

Новият носител на титлата „Мениджър на годината“ е Владимир Спасов, прокурист на „М+С Хидравлик“ АД. Името на победителя в 15-то юбилейно издание на единствения по рода си конкурс за висши мениджърски постижения беше обявено преди минути на официалната церемония по награждаването, която се състоя в Софийската опера и балет тази вечер.

Посрещнат с аплодисменти от препълнената зала президентът на България Румен Радев, под чийто патронаж е събитието, отвори плика с името на най-добрия мениджър на страната ни за тази година, връчен му от Силвия Пенева, управляващ съдружник на „Делойт България“, автор на независимата методология за оценяване на кандидатите.

„Българският бизнес расте, въпреки поредицата от кризи, която ни връхлетя. Това се дължи на факта, че България има лидери, които със своите знания и кураж водят към още по-високи върхове. Вие ни давате вярата, че България се развива като модерна, просперираща, европейска държава и продължава да върви напред.“, заяви държавният глава преди да обяви победителя в конкурса. Този конкурс задава тона, добрите практики, честната и открита конкуренция, които са всички онези високи стандарти към които трябва да се стреми бизнеса, отбеляза още той. „Това, което правите всеки ден, денонощно е един полет – сред мъгли, облаци, над море, срещу силни противници“, каза още президентът в словото си към финалистите и всички представители на българския бизнес и предприемачество в залата. И им пожела никога „да не ви свършва горивото!“

„За мен тази награда е и едно признание, че българското машиностроене не е забравено. Моето първо образование е морско училище, а тази статуетка символизира платно на кораб, затова желая на всички попътен вятър!“, бяха първите думи на Мениджър на годината 2022, който успя от втори опит да вдигне статуетката на победителя. Владимир Спасов бе сред финалистите в конкурса и през 2020-та година.

Всеки един от десетте Топ мениджъри на България в състезанието за висши мениджърски постижения през тази година бе отличен на сцената на тържествената церемония със специална грамота за висши постижения в мениджмънта. Петима от тях дебютират във финалната десетка за 2022 г., а останалите петима се класират за втори път. Отличията им бяха връчени от също толкова успешни бизнес ръководители и публични личности, а малко преди да бъде обявено името на победителя, всички те бяха аплодирани на сцената на най-големия празник на българския бизнес. „Този единствен по рода си формат има за цел да открои най-добрите примери на лидери и професионалисти. Ще продължим да отстояваме тази цел, заяви Александра Мирчева, издател на списание „Мениджър“ в приветствие към Топ мениджърите на България 2022.

„Мениджър на годината“ е конкурс, който расте и се развива заедно с бизнеса в България и затова, за първи път в своята 15-годишна история разшири обхвата си като добави нови четири категории. Оценяването на всички кандидатствали компании също бе извършено от „Делойт България“ в два етапа, а първите носители на наградите в тях бяха обявени от сцената на Софийската опера и балет:

Категория „Най-добър нов бизнес“

Победител: „АМПЕКО“ ЕООД

Категория „Бизнес в първите 20 милиона“

Победител: „АГРОЛАНД БЪЛГАРИЯ“ АД

Категория „Бизнес трансформация“

Победител: ФАДАТА ЕООД

Категория „Екип на годината“

Победител: СИМЕНС ЕООД

И тази година беше връчена специалната награда на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков „За развитие на регионите“. Призът бе присъден на „ФААК БЪЛГАРИЯ“. Носителят на тази награда по традиция се присъжда на компания, чийто лидер е във финалната десетка, която се откроява с ясно дефинирани цели за развитие на местните общности, изградена философия на компанията относно нейния принос към местните общности и регионалното развитие, механизми за реализация на философията и измерими резултати за успешно проведени активности.

Представяме ви

НОВИЯТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА

ВЛАДИМИР СПАСОВ е прокурист на „М+С Хидравлик“ АД. Завършил е ПМГ „Никола Обрешков“, Казанлък, със златен медал, ВВМУ „Никола Вапцаров“, Варна, специалност „Инженер корабоводител“. Има магистърска степен от СА „Димитър Ценов“, Свищов, специалност „Мениджмънт на търговската дейност“. Работи последователно в „Параходство БМФ“ като трети помощник-капитан, „Капро-ни“ АД като ОТКК и организатор пазари. От 2000 г. до момента е част от „М+С Хидравлик“ АД, където постепенно расте кариерно до висшата управленска позиция. Компанията е специализирана в производство и търговия с хидравлични продукти – орбитални мотори, хидростатични сервоуправления, клапани, хиравлични спирачки, аксално-бутални мотори и помпи като реализира продукцията си в цял свят.

И тази година списание „Мениджър“ продуцира филм, посветен на финалистите в основната категория и победителите в четирите нови категории, чрез които конкурсът беше надграден в своето петнадесето юбилейно издание. Филмът ще бъде излъчен премиерно на 27 ноември от 16:00 часа по bTV.

Източник: https://manager.bg

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

7 язовира в страната са с обезпокоително ниски нива, отчитат от МОСВ

23683 | 15 юли 2024

Във вторник ще бъде поклонението пред тленните останки на Стойчо Стоев - дългогодишен служител от Суперабразив ЕООД

16908 | 14 юли 2024

Забранява се влизането с лодки и джетове в яз. Копринка

9314 | 19 юли 2024

БДЖ пусна директен влак между Русе и Пловдив, минаващ през Казанлък

8359 | 15 юли 2024

Община Казанлък изхвърляла нерегламентирано отпадъци в частен имот, глобиха я

7284 | 16 юли 2024

Огнеборци гасят пожар край фотоволтаичен парк до село Голямо Дряново

5590 | 17 юли 2024

27 доброволци ремонтираха покрива на шипченския храм

4572 | 15 юли 2024

Кадри от старите ленти: Димо Лесев и авторското му парче

4198 | 17 юли 2024

От 1 август Ателие за пране Лиди Лотос прекратява своята дейност

3974 | 19 юли 2024

Защо улица „Васил Левски“ в Казанлък бе преименувана на „Александър Стамболийски“?

3888 | 18 юли 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак