09:51 | 14 ноември 22 3168

Жителите на село Бузовград искат справедливост, нужни са по-сурови наказания за нарушителите на пътя

Жителите на село Бузовград искат справедливост, нужни са по-сурови наказания за нарушителите на пътя / Новини от Казанлък

Жители казанлъшкото село Бузовград се събраха и днес на организиран протест в центъра на населеното място. Поводът за това е жестокия инцидент от петък, 11-ноември, когато 14-годишно дете беше пометено от пиян и дрогиран шофьор. Хората настояват за справедливост, по-сурови наказания за нарушителите на пътя както и държат да бъдат изградени легнали полицаи в селото.

„Към настоящия момент, фактите и обстоятелствата около извършеното престъпление се изясняват. Събрани са достатъчно доказателства, които е наложило извършителя на това престъпление да бъде привлечен в качество на обвиняем. Спрямо него е взето предварително задържане от наблюдаващия прокурор, за срок за 72 часа и утре ще бъде внесено искане в Съда . Продължава събирането на доказателства. Детето не се е движело, било е статично. Водачът на превозното средство вероятно е изгубил управление и е напуснал самото пътно платно, като се е отклонил и е ударил непълнолетното момче.“, каза на брифинг окръжният прокурор Дичо Атанасов, който беше днес в Бузовград.

Той добави още, че в рамките на днешния ден Прокуратурата ще разпореди общоназорна проверка, съобразена с искането на живущите в село Бузовград за да установи каква е организацията на движението в селото. „Изводите от тази общонадзорна проверка, ще бъдат дадени от страна на Прокуратурата, задължителни разпореждания на съответните компетентни органи, в частност Община Казанлък за създаване на нова организация и подобряване на така създадената до момента безопасност на движението. Войната по пътищата продължава. Наложително е да бъдат извършени законодателни промени в тази посока.“, посочи Атанасов.

Кметът на Бузовград Мая Берова, която присъства днес на организирания протест в центъра на селото, коментира, че трябва да бъде засилен контрола по пътищата.

„Ако имаме инцидент, трябва да се обадим на 112, няма как да открием кой кара пиян. Контрола по пътищата трябва да е голям. Тук на място в селото има много неща, които трябва да направим. Единият път е на АПИ, за мен ужаса е всеки ден, дупките са големи, пътя не е оправен. Преди седмица изкърпихме по четвъртокласната пътна мрежа в чертите на селото и там пътя беше като лунен пейзаж. На следващият ден хората започнаха да пишат, че трябват легнали полицаи, трябва някой да ги контролира тези хора, карат като на писта, дори в малките улици. Никой няма съзнание да кара внимателно. Подписка ще направим за поставянето на легнали полицаи, това е в правомощията на комисията по транспорт в общината. Според мен легналите полицаи в селото трябва да са 11 – на всички точки има масово пресичане, училища, детски градини, магазина, пощата, в краищата на селото.“, каза Мая Берова.

По думите ѝ, инцидент с подобна тежест е имало през 2003 г. на същия път към Розово, с три жертви, както и преди 3-4 години отново е имало е имало смъртен случай, на същия завой около 400 метра след края на селото, като и при двата инцидента шофьорите са били пияни.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

7 язовира в страната са с обезпокоително ниски нива, отчитат от МОСВ

23380 | 15 юли 2024

Във вторник ще бъде поклонението пред тленните останки на Стойчо Стоев - дългогодишен служител от Суперабразив ЕООД

14296 | 14 юли 2024

БДЖ пусна директен влак между Русе и Пловдив, минаващ през Казанлък

8183 | 15 юли 2024

Община Казанлък изхвърляла нерегламентирано отпадъци в частен имот, глобиха я

7114 | 16 юли 2024

Огнеборци гасят пожар край фотоволтаичен парк до село Голямо Дряново

5453 | 17 юли 2024

27 доброволци ремонтираха покрива на шипченския храм

4445 | 15 юли 2024

Кадри от старите ленти: Димо Лесев и авторското му парче

3947 | 17 юли 2024

Забранява се влизането с лодки и джетове в яз. Копринка

3715 | 19 юли 2024

45-годишен мъж е в болница с опасност за живота след катастрофа край град Шипка

3710 | 15 юли 2024

Спасиха мъж заплашващ, че ще скочи от прозорец в Казанлък

3564 | 15 юли 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак