09:51 | 14 ноември 22 2896

Жителите на село Бузовград искат справедливост, нужни са по-сурови наказания за нарушителите на пътя

Жителите на село Бузовград искат справедливост, нужни са по-сурови наказания за нарушителите на пътя / Новини от Казанлък

Жители казанлъшкото село Бузовград се събраха и днес на организиран протест в центъра на населеното място. Поводът за това е жестокия инцидент от петък, 11-ноември, когато 14-годишно дете беше пометено от пиян и дрогиран шофьор. Хората настояват за справедливост, по-сурови наказания за нарушителите на пътя както и държат да бъдат изградени легнали полицаи в селото.

„Към настоящия момент, фактите и обстоятелствата около извършеното престъпление се изясняват. Събрани са достатъчно доказателства, които е наложило извършителя на това престъпление да бъде привлечен в качество на обвиняем. Спрямо него е взето предварително задържане от наблюдаващия прокурор, за срок за 72 часа и утре ще бъде внесено искане в Съда . Продължава събирането на доказателства. Детето не се е движело, било е статично. Водачът на превозното средство вероятно е изгубил управление и е напуснал самото пътно платно, като се е отклонил и е ударил непълнолетното момче.“, каза на брифинг окръжният прокурор Дичо Атанасов, който беше днес в Бузовград.

Той добави още, че в рамките на днешния ден Прокуратурата ще разпореди общоназорна проверка, съобразена с искането на живущите в село Бузовград за да установи каква е организацията на движението в селото. „Изводите от тази общонадзорна проверка, ще бъдат дадени от страна на Прокуратурата, задължителни разпореждания на съответните компетентни органи, в частност Община Казанлък за създаване на нова организация и подобряване на така създадената до момента безопасност на движението. Войната по пътищата продължава. Наложително е да бъдат извършени законодателни промени в тази посока.“, посочи Атанасов.

Кметът на Бузовград Мая Берова, която присъства днес на организирания протест в центъра на селото, коментира, че трябва да бъде засилен контрола по пътищата.

„Ако имаме инцидент, трябва да се обадим на 112, няма как да открием кой кара пиян. Контрола по пътищата трябва да е голям. Тук на място в селото има много неща, които трябва да направим. Единият път е на АПИ, за мен ужаса е всеки ден, дупките са големи, пътя не е оправен. Преди седмица изкърпихме по четвъртокласната пътна мрежа в чертите на селото и там пътя беше като лунен пейзаж. На следващият ден хората започнаха да пишат, че трябват легнали полицаи, трябва някой да ги контролира тези хора, карат като на писта, дори в малките улици. Никой няма съзнание да кара внимателно. Подписка ще направим за поставянето на легнали полицаи, това е в правомощията на комисията по транспорт в общината. Според мен легналите полицаи в селото трябва да са 11 – на всички точки има масово пресичане, училища, детски градини, магазина, пощата, в краищата на селото.“, каза Мая Берова.

По думите ѝ, инцидент с подобна тежест е имало през 2003 г. на същия път към Розово, с три жертви, както и преди 3-4 години отново е имало е имало смъртен случай, на същия завой около 400 метра след края на селото, като и при двата инцидента шофьорите са били пияни.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Познавате ли гражданските си права?

Най - четени новини

за последната седмица

Мъж избяга с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък / Видео

8690 | 02 декември 2023

Двама души загинаха при тежка катастрофа на разклона за Бузлуджа

7363 | 01 декември 2023

Спор за изпреварване завърши с побой

6470 | 01 декември 2023

57-годишен мъж издъхна на казанлъшка улица

5885 | 26 ноември 2023

Въведоха еднопосочно движение по седем улици в Казанлък

5589 | 29 ноември 2023

Доживотна присъда за полицая от Казанлък, убил гръцки лекар в Крит. Любовницата му ще лежи 15 години в затвора

5205 | 27 ноември 2023

Спасиха бедстващо семейство на пътя Дунавци - Шипка

3372 | 26 ноември 2023

Не пътувайте северно от Казанлък, ако не е наложително!

3343 | 26 ноември 2023

Община Казанлък обявяви конкурс за заемане на длъжността „Главен архитект“

2995 | 01 декември 2023

Отвориха “Хаинбоаз“ за леки автомобили. Проходът “Шипка“ остава затворен/ Обновена

2687 | 26 ноември 2023
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак