16:00 | 05 декември 22 2671

Учители от ППМГ завършиха успешно първия етап от проект за мобилност в Малага

Учители от ППМГ завършиха успешно първия етап от проект за мобилност в Малага / Новини от Казанлък

В периода от 30 октомври – 6 ноември, в испанския град Малага, петима учители по хуманитарни дисциплини от Профилирана природо – математическа гимназия "Никола Обрешков" проведоха успешно мобилност на тема „Европейска мобилност за модерно образование“, № 2022-1-BG 01- KA122 -SCH – 000075118 по програма, КД1 – „Образователна мобилност на граждани“, сектор „Училищно образование“.

Партньорът Tribeka Training LAB S.L.U. предоставя най-добрите възможности за организация, обучение и управление на професионалните програми в областта на обучението.

Целта на проекта е:
- повишаване на професионалната и методическа компетентност на учителите за работа с онлайн платформи и използване на разнообразни ресурси при поднасяне на учебното съдържание в условията на дистанционно обучение за провеждане на интердисциплинарни дейности и възстановяване на екипността;
- насърчаване на европейските партньорства и създаване на мотивация за учене през целия живот;
- усвояване на нови методи на обучение за развитие на междукултурните, комуникационните и социални компетентности;
- укрепване на европейската идентичност чрез запознаване с други култури.

По време на мобилността групата се запозна с испанската образователна система – с нейната структура, специалности, законодателство и финансиране. Направено бе сравнение между българската и испанската образователна система, като бяха обсъдени предимствата и недостатъците на всяка една от тях.

Учителите реализираха 3 визити в учебните заведения - Non-Formal Education Centre - Asociación Arrabal (професионален образователен център), VET school - IES La Rosaleda ( най – голямата професионална гимназия в областта) и VET School - IES Politécnico Jesus Marín.

Посетените училища са с доказани успехи в областта на професионалното образование, с постижения при осъществяване на широко спектърна работа с уязвими групи ученици. Наблюдавани бяха различни стратегии и методи за преодоляване на кризите като акцент в обучението е мотивирането на учениците и формирането на практически умения. Така учениците се обучават да работят в екип, да развиват логическото си мислене и по този начин някои от уязвимите групи се мотивират да завършат средно образование.

Домакините организираха панорамна обиколка на гр. Малага. Посетени бяха градовете Кордоба и Гранада, музеите на Пикасо и на модерните изкуства за запознаване с богатото културно – историческо наследство на Испания.

В резултат на проведената мобилност:

- ще се повиши професионалната и методическата квалификация на учителите чрез идентифициране и решаване на проблемите на обучение от разстояние;
- ще се приложат  наблюдаваните нови  техники за проверка и оценка на знанията на учениците по хуманитарни науки в условията на онлайн обучение;
- ще се осмислят и преоценят на отношенията учител – ученик в условията на дигиталното обучение;
- ще се изградят  умения за екипна работа между учители, между учители и ученици, както и само между ученици за изпълнение на учебни задачи при обучение от разстояние;
- ще се укрепи  европейската идентичност и ще се повиши  институционалния капацитет на ППМГ за разработване и реализиране на европейски проекти.

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Настоящият проект отразява само вижданията на автора и Комисията не носи отговорност за използването на съдържащата се в него информация.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Дърво се стовари над 3 автомобила в Казанлък

10122 | 13 юни 2024

Емблематичният мотосъбор на “Черните рози“ събра хиляди край Казанлък

9825 | 09 юни 2024

Броени дни остават до началото на Празника на розата и минералната вода в Павел баня

7272 | 11 юни 2024

Над 60 сигнала са подадени към горещия телефон след бурята в Казанлъшко

6813 | 13 юни 2024

Випуск съученици се събра отново след 40 години. 90-годишният Христо Гъдев бе почетен гост на бала им/ ВИДЕО

5980 | 12 юни 2024

Хижа “Бузлуджа“-стара е сред номинираните в „Хижа на годината“

5121 | 10 юни 2024

Верижна катастрофа в близост до разклона за село Дунавци затруднява движението

4927 | 12 юни 2024

Галена Назърова е новата Царица Роза на Павел баня, а Александър Динев е Цар на минералната вода

4322 | 13 юни 2024

НИТИ ЕАД се представи на Международното изложение ХЕМУС 2024

4134 | 12 юни 2024

Oбявено e частично бедствено положение в Казанлъшко

3932 | 14 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак