14:58 | 02 февруари 23 846

„Жените на Казанлък“ стартират кампанията „22 дни на предизвикателствата“

„Жените на Казанлък“ стартират кампанията „22 дни на предизвикателствата“  / Новини от Казанлък

Инициативата „22 дни на предизвикателствата“ е част от Програмата на сдружението за подкрепа, съдействие и обучение на жени , пострадали от домашно насилие и насилие на работното място  или други форми на дискриминация , нарушаване на трудовото законодателство, неравнопоставеност.

„Ние изразяваме готовност да отговорим на предизвикателствата. А те се нуждаят от решения. Решения в името на жените и техните права. С  тази инициатива ще направим опит да се преодолее апатията, която е обзела голяма част от българското общество, когато се касае за права на жените и защита от насилие. Тази инициатива ще бъде и призив за действие. Защото правата не са даденост, а са резултат от дълъг и упорит процес – социална промяна, промяна на нагласите и непримиримостта към насилието и дискриминацията. И не на последно място нуждаещите се жени, момичета сами да поискат, сами да пожелаят да отстояват правата си“, сподели Стела Кехайова – председател на сдружението.

Инициативата ще се осъществи със съдействието на програма „Мисия възможна“ на Български фонд за жените.

Кампанията ще започне на 2 март, т.г. от 16:00 часа в Младежки дом, гр. Казанлък. В рамките на 22 работни дни всички жени, които се нуждаят от безплатни юридически или психо – социални консултации ще могат да се обърнат за съдействия и подкрепа към специализирани екипи по въпроси, свързани с домашното насилие, насилието, основано на пола,  трудово законодателство, дискриминация и неравенства между мъжете и жените.

За предварителна заявка, мнения, предложения пишете ни на имейл: jeni_kazanlak@abv.bg  или www.jenitekk.com. Тел.за контакт 0893312144 ; 0893424797.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак