14:44 | 21 февруари 23 4710

Д-р Пейчев: Събрахме около 63 000 лв. за скенера. Надявам се на подкрепата на бизнеса

Д-р Пейчев: Събрахме около 63 000 лв. за скенера. Надявам се на подкрепата на бизнеса / Новини от Казанлък

В края на миналата година ДКЦ „Районна поликлиника” Казанлък стартира кампания за събиране на средства за закупуването на скенер, нужен на Рентгеновото отделение. Нужната сума е 300 хиляди лева, а апаратурата ще се ползва от всички лични лекари и специалисти.

Кампанията срещна силната подкрепа на Негово Високо преосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, Кмета на Казанлък и Ротари клуб „Берое” Стара Загора. Днес се срещнахме с управителят на поликлиниката д-р Красимир Пейчев, за да го попитаме как върви дарителската кампания към днешна дата и кои са новостите в здравното заведение.

Здравейте, д-р Пейчев! Каква е събраната сума до момента за този така нужен скенер?

Здравейте! Важно е да уточня, че бяха направени две сметки - едната е попечителски фонд в Стара Загора, а другата дарителска в Общинска банка Казанлък. Общата набрана сума до момента в двете сметки възлиза на 62 780 лв.

В попечителския фонд до момента е набрана сумата от 46 980 лв., като най-големите дарители, на които искам да благодаря са Старозагорска митрополия, която дари 10 000 лв., Ротари клуб „Берое” Стара Загора също с 10 000 лв., ГЕРБ Казанлък, заедно с кмета Галина Стоянова, която дари една нейна заплата, преведоха общо 11 000 лв.

В дарителската сметка са постъпили 15 800 лв., от които 10 000 лв. са дарени от фирмата на г-жа Ваня Гочева.

Бизнесът в Казанлък не се ли включи в кампанията? Получихте ли подкрепата на предприятията в Казанлък?

От бизнеса на Казанлък, като дарения общо имаме около 20 000 лв. Да, малко е странно, че сумите от предприятията са пренебрежимо малки, все пак Казанлък е промишлен град и бизнесът би изиграл ключова роля в успешното реализиране на кампанията. Надявам, че това са само първоначални постъпления, надявам се тепърва да имаме постъпления в сметките от казанлъшкия бизнес. Смея да кажа, че все пак този скенер ще бъде за всички граждани в региона. Той ще се използва от петте общини, и работещите в бизнеса ще се възползват от него, така че очаквам постъпления занапред.

Съседните общини подкрепиха ли кампанията? Например най-голямата от тях - община Павел баня?

Нямам връзка с тях, нямаме постъпления от там.

Виждаме работата ви по осъвременяването на апаратурата и визията на Поликлиниката. Но как успявате да мотивирате екипа си и да привличате още нови специалисти?

Стремим се към относително повишаване на заплатите. Вече променихме вътрешните правила на Поликлиниката, като изравнихме договорите, с които работещите специалисти получават процент, който оформя месечните им възнаграждения. Давам пример с лекарите, които работят сами, без мед. сестра - те вече ще получават 50/50% със здравното заведение, като Поликлиниката поема 20% от осигуровките. Така крайното разпределение става 70/30% за лекаря. Това е максималното за момента, което можем да дадем.

Продължавате да попълвате екипа на Поликлиниката. Разбрахме, че още трима специалисти ще имат кабинети тук.

Да, всъщност през тази година ще имаме и четвърто попълнение – очакваме да се присъедини и гръден хирург. Д-р Пламен Видолов от клиниката по гръдна хирургия в УМБАЛ-Стара Загора.

Много съм щастлив, че към нашата компания се присъедини и доц. д-р Иван Трифонов – акушер гинеколог. Един специалист, който се надявам да повдигне нивото на гинекологичната помощ в доболничната специализирана медицинска помощ. Радвам се, че и д-р Тодоров ще работи в пулмологичния кабинет, както и че сключихме договор с д-р Велков – дерматолог, който ще отдели няколко часа седмично за нашите пациенти.
Сумарно, това са 21 вида различни специалисти до момента, които успяхме да съберем в Поликлиниката.

Много е трудно със специалистите, изобщо да назначиш нов доктор е много трудно. Няма кадри, а самата процедура е крайно тромава, защото за разрешение от РЗИ и Здравна каса се чака с месеци.

Реализирахте още един проект – изграждането на външния товаро-пътнически асансьор. На какъв етап е той?

Строителната част е на финала. В момента оформяме интериорният изглед на асансьора, от към коридорите на Поликлиниката. Завършват се стените с гипс картон, шпаклова се и се боядисва. Остава да се направи и връзката с настилките. Очакваме сглобяването и на самата кабина, така че мога да кажа, че сме на финала.

 

За да помогнете на Поликлиниката в закупуването на нужната апаратура можете да дарите средства по банков път на дарителската сметка:

Титуляр „ДКЦ РАЙОННА ПОЛИКЛИНИКА – КАЗАНЛЪК“ ЕООД
IBAN  BG62SOMB91301070974301
BIC SOMBBGSF
Банка: „Общинска банка“ АД клон Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Нарушител отнесе глоба от 2 бона и загуби правото да лови риба на яз. Копринка

36540 | 08 юни 2024

Емблематичният мотосъбор на “Черните рози“ събра хиляди край Казанлък

9487 | 09 юни 2024

Дърво се стовари над 3 автомобила в Казанлък

7040 | 13 юни 2024

Над 800 метра мрежа извадиха от язовир “Жребчево“

6802 | 07 юни 2024

Броени дни остават до началото на Празника на розата и минералната вода в Павел баня

6781 | 11 юни 2024

Пешеходец пострада при пътен инцидент в Източното

4922 | 08 юни 2024

Хижа “Бузлуджа“-стара е сред номинираните в „Хижа на годината“

4815 | 10 юни 2024

Випуск съученици се събра отново след 40 години. 90-годишният Христо Гъдев бе почетен гост на бала им/ ВИДЕО

4657 | 12 юни 2024

Верижна катастрофа в близост до разклона за село Дунавци затруднява движението

4481 | 12 юни 2024

Над 60 сигнала са подадени към горещия телефон след бурята в Казанлъшко

4024 | 13 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак