15:28 | 13 март 23 1302

Грации и гимнастички от ОУ “Св. Паисиий Хилендарски“ спечелиха нови отличия

Грации и гимнастички от ОУ “Св. Паисиий Хилендарски“ спечелиха нови отличия / Новини от Казанлък

През изминалите няколко дни, възпитанички на ОУ "Св. Паисиий Хилендарски" гр.Казанлък взеха участие в различни състезания и турнири.

На 11 март в гр. София, за първи път се проведе надпреварата "World Dance Contest Bulgarian Qualifier," в която взеха участие Марина Ангелова от ІІа клас и Василена Василева от ІІб клас, като част от Балетен танцов център „Грация“ с ръководители Алла Ангелова и Юлиана Ангелова. 

Малките грации заслужено завоюваха своето място на световните финали, които ще се проведат през м. юни в Прага, Чехия.

В периода 10 – 12 март в зала „София“ в столицата се състоя Международния и Държавен Турнир за „Купа Феникс” (по художествена гимнастика), където в неделния ден Хрисия Ангелова от ІІа клас стана „Мини мис турнир” и се окачи със сребърен медал за композицията си с въже. От същия спортен форум с медал се завърна и Божидара Деребеева от 4а клас, която заедно със съотборничката си Валентина зае трето място за съчетание с обръчи.

Гимнастичките са част от Клуб по художествена гимнастика „Розова долина“ с ръководители Марияна Ламбова и Милена Калайджиева. Честито на всички момичета и техните треньори!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак