10:04 | 29 март 23 3234

Стартира поредна мобилност по програма „Еразъм+“ за 15 ученици на ПГЛПТ

Стартира поредна мобилност по програма „Еразъм+“ за 15 ученици на ПГЛПТ / Новини от Казанлък

Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък изпрати 15 свои възпитаници на двуседмична практика в столицата на Португалия– Лисабон. Учениците от 10. и 11. клас, специалност „Електронна търговия”, ще повишат професионалните си умения и компетентности като част от проект „Онлайн предприемачеството- професия на бъдещето“. Проектът е съфинансиран по програма Еразъм + на Европейския съюз, дейност КД1 „Образователна мобилност за граждани“, „Мобилност на обучаеми и персонал в професионалното образование и обучение“. Ръководители на групата са Валентина Калчева – преподавател по чужди езици, и Корнелия Владева - преподавател по професионална подготовка.

Учениците и техните преподаватели се отправиха към Португалия с мотивация за отлично представяне и откриване на нови предизвикателства. Партньор на ПГЛПТ е базираната в Лисабон организация "Еurieta".

Основната цел на този проект е придобиване на професионален опит за работа в португалски компании в сферата на приложната информатика и електронната търговия. Учениците ще имат възможност да се запознаят със спецификата на законодателството, свързано с електронна търговия в европейски контекст, ще правят онлайн маркетингови проучвания, ще разработват проекти, свързани с електронната търговия.

Първите работни срещи вече са факт. Учениците се запознаха със своите ментори от компанията за дигитален маркетинг Sica creative, в която ще се проведе двуседмичната практика.

Освен професионалните занимания, в програмата на проекта са предвидени културно-опознавателни визити, по време на които участниците ще имат възможност да се запознаят и посетят някои от най- известните забележителности на в Лисабон.

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак