18:48 | 27 април 23 20324

На 98-я си рожден ден, Механото получи покана за участие във военния парад за 6 май в София

На 98-я си рожден ден, Механото получи покана за участие във военния парад за 6 май в София / Новини от Казанлък

С голямо тържество и шествие ПГ „Иван Хаджиенов” отбеляза своята 98-ма годишнина. В началото на празненството хаджиеновци поднесоха венци и цветя пред паметника на своя патрон в двора на училището. Цветя поднесоха и директорът на гимназията, бригаден генерал Маргарит Михайлов командир на 61 Стрямска механизирана бригада, който връчи лично и поздравителен адрес на училището, Румяна Крачева, Владимир Чучумишев и Антоанета Тодорова от Община Казанлък.

В деня на празника на гимназията училището получи покана, която приветства 8-ми Гвардейски ученически отряд да участва във военния парад в град София на 6 май. Също така президентът на Република България Румен Радев покани лично ученическия отряд на посещение в президентството. Новината съобщи директорът на Механото Мариана Демирева в своето приветствено слово в началото на тържеството.

Демирева добави още: „Изключително съм щастлива да бъда част от тези креативни, технични и различни младежи, творили 98 години историята на училището. Горда съм с успехите на нашите ученици и неуморния енергичен учителски екип. Имаме от кого да се учим, защото погледът назад ни връща към славното минало в годините, когато нашето училище е било образцов техникум. Има с какво да се гордеем, защото днешните ученици показаха успехи, явявайки се редом до най-успелите в национален план.”, каза директорът на гимназията.

Професионалната гимназия бележи своя възход и става все по-желано учебно заведение сред седмокласниците. Доказва го фактът, че за първи път в историята на гимназията са постъпили в 8 клас 106 ученици, при допустимите 104.

С решение на педагогическия съвет на тържеството днес бяха връчени званията „Почетен хаджиеновец” на двама души, за партньорско отношение към гимназията и за издигане престижа на първото техническо училище в града. Директорът на гимназията Мариана Демирева връчи плакетите на Иван Кирилчев – представител на фирма „Капрони” и Марин Маринов – финансов експерт и директор на „М+С Хидравлик” АД. 

Преподавателят по физкултура в гимназията Радостин Симеонов бе удостоен със званието „Достоен хаджиеновец” за всеотдайното си ръководене на гвардейския отряд и издигане авторитета на училището. Той получи грамота и подаръци от директора.

За издигане престижа на Механото с реализирането на технически проекти също със званието „Достоен хаджиенове” бе отличен Мурад Онбаши, ученик от 12 Г клас.

През тази година учениците на ПГ „Иван Хаджиенов” постигнаха множество успехи от състезания и конкурси. На тържеството всички те получиха грамоти  и награди от ръководството на гимназията. Това са: Дамян Манев, Иво Петков, Ангел Николаев, Християна Славова, целия 10 а клас специалност КТТ, Явор и Цветан от 12 б клас, Адам от 10 б клас, Теодор от 10 б клас, Ивана и Аксел от 11 б клас, Катрин Ефтимова от 12 г клас, Анатоли Иванов от 11 г клас, Христо Иванов от 8 г клас, Християн Любенов от 12 г клас, Петър Пильонов от 11 г клас, Денислав Караколев от 12 в клас, Йордан Маринов 11 в клас, Николай Бонев 12 в клас. Валерия Кьопова, Пламена Тонева и Симеона Маневска от 11 б клас. Отборите по волейбол и футбол при юношите от 8 и 9 клас и при най-големите от 11-12 клас. 8 ученически гвардейски отряд и III Гвардейски духов оркестър.

Десетки ученици се включиха в конкурса „Аз обичам Механото”, който бе организиран по повод патронния празник. Всички участници получиха грамоти за участие, а ето и кои са победителите. В категория колаж спечели Християн Янчев от 9 б клас, в категория рисунка първи стана Калоян Чешмеджиев от 10 г клас. За изработка на макет на училището Димяна Монева от 8 а клас спечели първо място, а в категория клип Ванеса, Катрин и Полина от 10 б клас спечелиха. За стихотворение спечели Християна Славова от 1 а клас и Богомил Говедаров от 11 б клас. 

Традиционно тържествения ден на хаджиеновци завърши с шествието "Парад на професиите", което премина по казанлъшките улици и огласи целия град с празнична музика и радостни викове на учениците.

Гости на празничното тържество бяха бригаден генерал Маргарит Михайлов командир на 61 Стрямска механизирана бригада и командири на формирования в бригадата, Антоанета Тодорова, представител на Община Казанлък, Румяна Крачева управител на „Крес Д”, Албена Цанева юрист консулт на „М+С Хидравлик” АД, Христо Гъдев дългогодишен директор на гимназията, инж. Владимир Чучумишев ръководител отдел Образование и квалификация в „Арсенал” АД и др.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Зов за помощ: Атанас Мермеклиев от град Шипка се нуждае от средства за животоспасяваща операция

7464 | 19 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5688 | 22 април 2024

Лек автомобил се обърна след катастрофа до училище в Казанлък

5133 | 19 април 2024

Полицейска акция залови незаконни оръжия в дома на 69-годишна жена

4521 | 18 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

4195 | 23 април 2024

След тричасово дебнене на бракониери - 7 заловени, куп актове и иззето оборудване

3951 | 18 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3608 | 22 април 2024

Богата и пъстра програма, предлага културния календар на Етнографски комплекс „Дамасцена“ за сезон 2024

3127 | 24 април 2024

Започната е проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък

2679 | 23 април 2024

„Капачки за бъдеще“ в Казанлък: Доброволци събираха пластмасови капачки и метални кенчета за неонатална линейка и кувьоз

2592 | 21 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак