11:36 | 04 май 23 6616

ИКТ Център приключи пореден проект по „Еразъм+“

ИКТ Център приключи пореден проект по „Еразъм+“ / Новини от Казанлък

Стартираме нов проект с мобилност в Севиля за обучаеми  от курс „Програмист“, който ще започне от юли 2023 г. Записваме желаещи за участват!

С Общо събрание ИКТ Център  финализира проект „Как роботите ще подобрят живота ни?“, № 2021-1-BG01-KA122-VET-000017686 по програма „ЕРАЗЪМ +“ , КД1 – „Образователна мобилност на граждани“, сектор „Професионално образование и обучение“. Присъстваха участниците в проекта, колеги и журналисти.

Г-жа Кацарова, ръководител на проекта,  включи в презентацията историята на участието на обучителния център в програма “Еразъм+“ и предшестващите я и акцентира как те са повлияли на развитието му. Проектът „Как роботите ще подобрят живота ни?“ е естествено продължение и надграждане на темите на предишните ни проекти,  а именно дигитализация и роботика. Най-успешната програма на ЕС -програма Еразъм+, даде възможност на 12 обучаеми професионалния курс „Програмист“ от  да усъвършенстват своите умения в реална работна среда в град Римини, да се докоснат до културата и традициите на Италия и да продължат своето обучение със самочувствието на знаещи, можещи и уверени млади хора в своята конкурентоспособност на европейския пазар на труда.

Учениците споделиха прекрасни впечатления от  организацията на учебните занятия в офиса на партньора Sistema Тurismo s.r.l socio Unicо, от ментора г-н Фестос, който освен основни похвати при използване на най-популярната платформа за интерактивни проекти и хоби електроника –Ардуино, е акцентирал на мотивацията за знания, работа в екип, уважение и взаимопомощ. Незабравими ще останат за тях спомените и преживяванията в Римини, Градара, Венеция и Сан Марино, където са се докоснали до културно-историческото наследство на Италия. Всички бяха единодушни, че отново искат да участват в мобилностите по Еразъм+. Припомниха си как се забавлявали и се състезавали на плажа -с топка и водни колелета, вечер – с рикши и електрически скутери по крайбрежната, изпитали тръпката от истинско картинг състезание на най-дългата писта в района Go-Kart Miramare. Тези дни са ги превърнали в екип и приятели и засилили интереса към учебния процес.

Според г-жа Кацарова ЦПО към „ИКТ Център“ ЕООД, реализирайки успешно проекта, е повишил своята конкурентоспособност и интернационализация.

След оценката на резултатите, Управителят на ИКТ Център поздрави участниците и пожела на всички присъстващи успех в следващите проекти! Съобщи, че стартира записване за следващия професионален курс „Програмист“, 660 учебни часа, 60 от които ще бъдат обучителен стаж в гр. Севиля в периода 21 август до 3 септември в тема „Колаборативна роботика“. Завърша с полагане на държавен изпит и получаване на Свидетелство за професионална квалификация за придобиване на професия "Програмист". Учениците трябва през юли да бъдат със завършен 10 клас и с интерес към програмирането и ИКТ и много добро владеене на английски език. Учители – от ППМГ „Никола Обрешков“. Бройките са ограничени до 12, има записани 5. Обучението е платено, в зависимост от броя записани. Двуседмичното обучение в Испания е по програма "Еразъм+" и е напълно безплатно - пътуване, настаняване, пълно изхранване и култура програма. За заявка попълнете формуляр https://forms.gle/BfUt1EgSB1TTqqRQ6 Информация : на 0878216023Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния автор и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Познавате ли гражданските си права?

Най - четени новини

за последната седмица

57-годишен мъж издъхна на казанлъшка улица

5632 | 26 ноември 2023

Въведоха еднопосочно движение по седем улици в Казанлък

4977 | 29 ноември 2023

Доживотна присъда за полицая от Казанлък, убил гръцки лекар в Крит. Любовницата му ще лежи 15 години в затвора

4859 | 27 ноември 2023

Предупреждение за опасно време в региона

3938 | 25 ноември 2023

Казанлъшки криминалисти откриха оранжерия за отглеждане на марихуана, задържани са двама наркодилъри

3722 | 24 ноември 2023

Спасиха бедстващо семейство на пътя Дунавци - Шипка

3157 | 26 ноември 2023

Не пътувайте северно от Казанлък, ако не е наложително!

3132 | 26 ноември 2023

Спор за изпреварване завърши с побой

2756 | 01 декември 2023

Отвориха “Хаинбоаз“ за леки автомобили. Проходът “Шипка“ остава затворен/ Обновена

2465 | 26 ноември 2023

9 години затвор получи мъж от Казанлък, извършил блудствени действия с две деца

2358 | 28 ноември 2023
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак