14:42 | 29 май 23 6104

Ползотворни срещи в побратимените на Казанлък градове

Ползотворни срещи в побратимените на Казанлък градове  / Новини от Казанлък

Днес Кметът Галина Стоянова и председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов се срещнаха с делегации от Казанлък, гостували наскоро в побратимени градове. Представителите на Общински съвет – Казанлък и ръководството на Общината споделиха прекрасни впечатления от посрещането им в чужбина.

По случай Фестивалът на розата, 19 – 22 май 2023 г., в Сеул, Корея топло посрещната бе делегация от Града на розите. Те определиха като „възхитителни“ приятелите от многомилионен Сеул, побратимения район Джунгнанг-гу, Сеул Метрополитен с население от близо половин милион души. Делегацията от Казанлък бе приета от кмета Уанг Лиу. „Изключително добра организация! Държава на иновациите, но и на дисциплината, с много добронамереност към нас.“, коментираха представителите на Казанлък видяното в Сеул. Много аплодисменти е спечело представянето на самодейния фолклорен ансамбъл, воден от Ренета Стойкова, който е поздравил с букет от различни фолклорни региони корейската публика. „Нашата култура отваря отношенията с нациите, тя е истинският посланик на българските традиции!“, коментираха участниците в посещението. Най-често са звучали корейските думи за благодарност „Хамсамеда“ и за обич, която се показва и със жест „Сара ней“.

Официална делегация от Казанлък гостува и в живописния Кацаго Сан Мартино в Италия за Фестивала на цветята „Франчиакорта ин фиоре“, 20 – 22 май 2023 г. Те бяха посрещнати от кмета Фабрицио Скури и ръководството на Общинския съвет. Шествието в побратимения италиански град преминава по различен начин и е станало повод за обмяна на опит. „Шестте малки градчета около старинния замък, където се провеждат тържествата, са в постоянна конкуренция и съревнование за празника.“, коментираха гостувалите в Кацаго Сан Мартино. Празникът включва и голямо изложение на цветя.

Делегация от Казанлък се включи и в Пролетната конференция на мрежа за сътрудничество на европейските средноголеми градове. Форумът се проведе в Санкт Пьолтен, Австрия от 15 до 17 май 2023 г. Представителите на различни градове в Европа са обменили опит главно в сферата на екологията, новите технологии и реализирани проекти със средства, осигурени по Плана за възстановяване и развитие.

Галина Стоянова благодари за представянето и полезните неща, които участниците в срещата споделиха. „Казанлък е отворен за Европа, отдавна, още преди 40 години, когато е побратимен с италианския Кремона, но е много важна посоката, в която ще се развият контактите в Азия!“, посочи тя. „Тук все повече създаваме общност, с фокус – обичта към Казанлък. Много искам да запазим тези ценности на единство, взаимодействие и обич!“, пожела Кметът на Казанлък.

Пресцентър на Община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак