14:19 | 02 юни 23 20990

Казанлък удостои трима именити свои съграждани с почетни звания

Казанлък удостои трима именити свои съграждани с почетни звания / Новини от Казанлък

Честито на Владимир Спасов, д-р Бойчо Бойчев и Стефан Папукчиев!

В деня на своя празник Казанлък удостои с почетни звания именити свои съграждани. Това стана по време на тържественото заседание на Общински съвет – Казанлък днес в залата на Исторически музей „Искра“, част от 120-тия юбилеен Празник на розата. Със Званието „Почетен гражданин на град Казанлък” бе удостооен Владимир Спасов - за принос в инвестирането и реализацията на инфраструктурни проекти от стратегическа значимост за община Казанлък. Със званието „Почетен гражданин на град Казанлък” бе удостоен известният кардиолог и пионер в телемедицината у нас д-р Бойчо Бойчев – за изключителни постижения в областта на здравеопазването. Със Званието „Вписване в Почетната книга на град Казанлък“ бе удостоен Стефан Папукчиев - за дългогодишна обществено-полезна дейност, директор на Музея по фотография и визуални изкуства. Тяхната рецепта за успех е една: обич към родното място, споделени семейно щастие и ценности, добри приятели и работа с екип от добри партньори.

Председателят на Общински съвет – Казанлък приветства присъстващите: „Както казва китайският философ Конфуций: „Проклятие е да живееш в интересни времена.“. Той отбеляза, че настоящата „турбулентна“ година е поставила поредното предизвикателство пред Кмета и Общинския съвет да осъществяват дейност без Редовно правителство и приет Републикански, съответно – Общински бюджет. „Въпреки това и без излишна скромност можем да заявим, че до настоящия момент и заедно с Кмета на общината, успяваме да осигурим нормалното функциониране на Община Казанлък и реализирането на всички публични и обществени дейности в полза на нашите съграждани.“, заяви Николай Златанов. Той обърна внимание на дофинансирането на основни инфарструктурни проекти, без да се стига до прекъсване на работата по тях, осигуряването на средства за подпомагане на общинското здравеопазване: за ремонт на отделението по хирургия на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ЕООД и изграждане на външен асансьор на сградата на „ДКЦ Поликлиника-Казанлък“ ЕООД, връщаенто на Поземлен имот от 2222 кв.м., бивша част от парк „Розариум“ в Казанлък за възстановяване на първоначалния вид на парка. Председателят на Общинския съвет изброи реконструкциятат на пешеходната зона като връзка на центъра с парк „Розариум“ със средства от местния бюджет, изградените нови междублокови пространства, отново със средства на местния бюджет, възстановяването цялостно на 22 улици в града след проекта на ВиК - Ст. Загора за подмяна на водопроводната мрежа, работата по най-мащабния проект в сферата на туризма „Светът на траките“ , който ще отвори врати за посещения до края на годината.

Владимир Спасов сподели, че преди век Казанлък е наричан Дремиград и потърси корена на наименованието от английски език. „Според мен е станала някаква грешка! Ако направим превод от английски език на думата dream това означава мечтан град – Казанлък. Пожелавам на всички да продължаваме да правим всичко за Казанлък да бъде още по-мечтано място за живот! “

Част от официалната церемония бяха и 55-тата Царица Роза Кристина Попова и нейните подгласнички Нона Ангелова и Дебора Маркова.

Към присъстващите на тържествената сесия музикален поздрав отправиха солистите на вокална студия „Искрица“ с художествен ръководител Стефка Денева, също удостоена със званието „Вписване в Почетната книга на град Казанлък“. В началото поздравиха с песента „Розата на Казанлък“ и завършиха с „Приятели завинаги“.

Пресцентър на Община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак