14:19 | 02 юни 23 23804

Казанлък удостои трима именити свои съграждани с почетни звания

Казанлък удостои трима именити свои съграждани с почетни звания / Новини от Казанлък

Честито на Владимир Спасов, д-р Бойчо Бойчев и Стефан Папукчиев!

В деня на своя празник Казанлък удостои с почетни звания именити свои съграждани. Това стана по време на тържественото заседание на Общински съвет – Казанлък днес в залата на Исторически музей „Искра“, част от 120-тия юбилеен Празник на розата. Със Званието „Почетен гражданин на град Казанлък” бе удостооен Владимир Спасов - за принос в инвестирането и реализацията на инфраструктурни проекти от стратегическа значимост за община Казанлък. Със званието „Почетен гражданин на град Казанлък” бе удостоен известният кардиолог и пионер в телемедицината у нас д-р Бойчо Бойчев – за изключителни постижения в областта на здравеопазването. Със Званието „Вписване в Почетната книга на град Казанлък“ бе удостоен Стефан Папукчиев - за дългогодишна обществено-полезна дейност, директор на Музея по фотография и визуални изкуства. Тяхната рецепта за успех е една: обич към родното място, споделени семейно щастие и ценности, добри приятели и работа с екип от добри партньори.

Председателят на Общински съвет – Казанлък приветства присъстващите: „Както казва китайският философ Конфуций: „Проклятие е да живееш в интересни времена.“. Той отбеляза, че настоящата „турбулентна“ година е поставила поредното предизвикателство пред Кмета и Общинския съвет да осъществяват дейност без Редовно правителство и приет Републикански, съответно – Общински бюджет. „Въпреки това и без излишна скромност можем да заявим, че до настоящия момент и заедно с Кмета на общината, успяваме да осигурим нормалното функциониране на Община Казанлък и реализирането на всички публични и обществени дейности в полза на нашите съграждани.“, заяви Николай Златанов. Той обърна внимание на дофинансирането на основни инфарструктурни проекти, без да се стига до прекъсване на работата по тях, осигуряването на средства за подпомагане на общинското здравеопазване: за ремонт на отделението по хирургия на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ЕООД и изграждане на външен асансьор на сградата на „ДКЦ Поликлиника-Казанлък“ ЕООД, връщаенто на Поземлен имот от 2222 кв.м., бивша част от парк „Розариум“ в Казанлък за възстановяване на първоначалния вид на парка. Председателят на Общинския съвет изброи реконструкциятат на пешеходната зона като връзка на центъра с парк „Розариум“ със средства от местния бюджет, изградените нови междублокови пространства, отново със средства на местния бюджет, възстановяването цялостно на 22 улици в града след проекта на ВиК - Ст. Загора за подмяна на водопроводната мрежа, работата по най-мащабния проект в сферата на туризма „Светът на траките“ , който ще отвори врати за посещения до края на годината.

Владимир Спасов сподели, че преди век Казанлък е наричан Дремиград и потърси корена на наименованието от английски език. „Според мен е станала някаква грешка! Ако направим превод от английски език на думата dream това означава мечтан град – Казанлък. Пожелавам на всички да продължаваме да правим всичко за Казанлък да бъде още по-мечтано място за живот! “

Част от официалната церемония бяха и 55-тата Царица Роза Кристина Попова и нейните подгласнички Нона Ангелова и Дебора Маркова.

Към присъстващите на тържествената сесия музикален поздрав отправиха солистите на вокална студия „Искрица“ с художествен ръководител Стефка Денева, също удостоена със званието „Вписване в Почетната книга на град Казанлък“. В началото поздравиха с песента „Розата на Казанлък“ и завършиха с „Приятели завинаги“.

Пресцентър на Община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Дърво се стовари над 3 автомобила в Казанлък

10822 | 13 юни 2024

Над 60 сигнала са подадени към горещия телефон след бурята в Казанлъшко

7424 | 13 юни 2024

Випуск съученици се събра отново след 40 години. 90-годишният Христо Гъдев бе почетен гост на бала им/ ВИДЕО

6718 | 12 юни 2024

„М+С Хидравлик“ АД сключи Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Проект „Подкрепа за прехода към кръгова икономика”

6518 | 17 юни 2024

Откриха тялото на обявения за издирване Наско Несторов, в гориста местност край Казанлък

5907 | 16 юни 2024

Верижна катастрофа в близост до разклона за село Дунавци затруднява движението

5442 | 12 юни 2024

Два дни Казанлък ще бъде домакин на седмия Национален фолклорен конкурс „Димитър Гайдаров“

5412 | 14 юни 2024

Галена Назърова е новата Царица Роза на Павел баня, а Александър Динев е Цар на минералната вода

5314 | 13 юни 2024

Oбявено e частично бедствено положение в Казанлъшко

4680 | 14 юни 2024

НИТИ ЕАД се представи на Международното изложение ХЕМУС 2024

4635 | 12 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак