14:11 | 31 юли 23 8287

Казанлъшката художничка Катя Христова представи в Севлиево изложбата си „Шапка за сънища“

Казанлъшката художничка Катя Христова представи в Севлиево изложбата си „Шапка за сънища“  / Новини от Казанлък

На 25 юли в Галерия „Видима“ Севлиево беше представена изложбата „Шапка за сънища“ на казанлъшката художничка Катя Христова.

В експозицията авторката представя платна, които позволяват на публиката да мисли за нея не само като за живописец с усет към синтеза, но и за нещо, което в съвременната живопис сякаш се явява все по-голяма рядкост – артистът да е разказвач на приказки, съобщават организаторите.

Катя Христова е родена в Казанлък. Завършва факултета по изобразителни изкуства към Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ със специалност „Стенопис“. Тя е главен уредник в градската галерия в Казанлък, на която е посветила близо 15 години от живота си. Грижи се за богатата колекция с произведения на изкуството на родни творци от освобождението до днес, за изложбите на съвременни автори, които редовно се откриват там и за многобройната публика от всички краища на света, която се стича към прекрасния Казанлък изпълнен с история и култура.

В свободното си време рисува, това което ѝ подсказва душата. И въпреки само няколкото самостоятелни изложби, една от които в градската галерия в Севлиево, участва активно в почти всички общи изложби и пленери в страната, откъдето заслужено има и няколко номинации и награди за живопис.

Снимки: Милен Дешев

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак