20:01 | 31 юли 23 9984

Шествие в подкрепа на пострадалото момиче в Стара Загора събра стотици казанлъчани

Шествие в подкрепа на пострадалото момиче в Стара Загора събра стотици казанлъчани  / Новини от Казанлък

Стотици казанлъчани се събират на мирно шествие пред Съдебната палата в града срещу насилието над жени и в подкрепа на 18-годишното момиче от Стара Загора, което беше зверски обезобразено от бившия си приятел.

Шествието започна от Районния съд, продължи по площад „Севтополис“ и завърши пред Районно управление-Казанлък.

Организаторът на инициативата Ивелина Георгиева изрази своето вълнение и благодарност към всички присъстващи, дошли да изкажат подкрепата си към 18-годишната жертва от Стара Загора.

„Жените пострадали при домашно насилие се страхуват и срамуват. Повечето от тях считат, че така е редно и един шамар е допустим, но се стига и до втори и трети. Доста често те се обръщат за помощ едва, когато е прекалено късно.“, каза Стела Кехайова председател на сдружение "Жените на Казанлък".

Припомняме, че 18-годишното момиче от Стара Загора пострада на 26 юни, след като приятелят Г.Г. ѝ причини множеството наранявания по главата, крайниците и тялото. Задържан е 26-годишният Г.Г., на когото в момента са повдигнати две обвинения - за нанасяне на средна телесна повреда и за закана за убийство.

По-рано днес Районният съд в Стара Загора взе постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняемия за нападението на 18-годишно момиче от Стара Загора по обвинение в заплаха за убийство, след като по-рано днес Районната прокуратура внесе искане за задържането му.

Протести се състояха и в други градове в страната.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак