15:46 | 04 август 23 5929

Новият областен управител на Стара Загора Ива Радева встъпи в длъжност

Новият областен управител на Стара Загора Ива Радева встъпи в длъжност / Новини от Казанлък

Новият областен управител Ива Радева прие днес печата на областния управител от предшественика си Иван Чолаков. Церемонията се състоя в заседателната зала на Областна администрация. На нея присъстваха също новият зам. областен управител Теодора Нончева, досегашният заместник областен управител Стоян Стоянов, журналисти.

„Добре дошли в Областна администрация. Пожелавам Ви пълен мандат и успех!“, обърна се към г-жа Радева и г-жа Нончева досегашният областен управител Иван Чолаков. „В продължение на една година бях областен управител и се чувствам удовлетворен от постигнатото от мен и от екипа на администрацията. Смятам, че работихме усилено, свършихме много неща. Имахме и трудни, и напрегнати моменти, извънредни ситуации и кризи, но заедно се справихме с предизвикателствата. Благодаря на колегите за отговорното им отношение към всяка поставена задача, за професионализма и за добрата атмосфера, която е създадена в администрацията. Колективът е мотивиран и отлично сработен. Вярвам, че и занапред екипът на Областна администрация начело с г-жа Радева ще продължи да работи в името на обществения интерес и доброто на Старозагорска област. Пожелавам Ви здраве и да постигате целите, които си поставяте“, каза г-н Чолаков.

„Благодаря за топлото посрещане. Развълнувана съм. Когато излезе решението за моето назначаване, срещнах подкрепа от много наши съмишленици и това ме мотивира да работя. Запозната съм с проблемите на Старозагорска област. Няма да създавам очакване, че всички те могат да се решат незабавно, но смятам, че областта има огромен потенциал. Имаме амбицията да го развием. Основните ми приоритети ще бъдат свързани с енергетиката, инфраструктурата, туризма, културата. Ще се срещна в най-близко време с кметовете на общините, с ръководителите на институциите на местно ниво. Мога да гарантирам, че ще съдействаме на местните власти за реализирането на всички техни добри инициативи и проекти. Не очаквам да бъде лесно, но се надявам да имаме достатъчно време да реализираме поставените цели. Ще разчитам на професионализма на екипа на Областна администрация“, каза новият областен управител Ива Радева.

Теодора Нончева също сподели, че се чувства развълнувана в първия ден на новия си пост. „Благодарна съм за гласуваното ми доверие да заема поста на зам. областен управител. Ще работя за развитието на Старозагорска област. Ще бъдем отворени за предложения и идеи“, каза г-жа Нончева.

Ива Радева е родена на 19 май 1975 г. Завършила е ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Магистър по икономика е от Икономически университет, Варна. Работила е в банковия и застрахователния сектор. Омъжена, с едно дете на 11 години.

Теодора Нончева е родена на 29 януари 1991 г. в Стара Загора. Завършила е бизнес информатика с английски в ПУ „Паисий Хилендарски“. Работила е като преподавател в ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“, Стара Загора. Омъжена е, има едно дете на 9 години.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Обяви от Казанлък:

Най - четени новини

за последната седмица

Абитуриентка получи предложение за брак на бала си

16905 | 27 май 2024

Язовир Копринка пълен на 60%. Започва контролирано изпускане

6013 | 22 май 2024

Мъж пострада при инцидент между лек автомобил и мотор

4790 | 23 май 2024

Състави от цялата страна пристигат в Казанлък за 17-ото издание на “Тъпан бие, хоро се вие“ в събота

4566 | 21 май 2024

Традиционно в навечерието на 24 май, връчиха наградата „Кольо Горчев“

3935 | 21 май 2024

“Без какво не може един абитуриентски бал?“, отговарят казанлъчани/ Видео

3704 | 23 май 2024

След тежка катастрофа край Габарево, двама са в болница

3572 | 26 май 2024

24 творци от Казанлък представиха своя съвместна изложба “С аромат на рози“

3427 | 22 май 2024

4 рекорда бяха подобрени в третото издание на маратон „Розова долина“

3303 | 26 май 2024

Казанлъшката певица Ивана Иванова спечели Grand Prix от международен конкурс в Малта

3294 | 22 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак