13:33 | 22 август 23 7137

Подменят уличното осветление в Казанлък по график

Подменят уличното осветление в Казанлък по график / Новини от Казанлък

През последните няколко дни, читатели на kazanlak.com сигнализираха за проблеми с уличното осветление на различни места в град Казанлък. Причината за смущенията в електро-мрежата са започнаните дейности по проект “Рехабилитация и модернизация на системата за външно изкуствено осветление на община Казанлък”, който Общината реализира в момента.

В хода на изпълнението на проекта е предвидена модернизация на системите за външно изкуствено осветление на четири населени места, които включват град Казанлък, град Крън, град Шипка и село Розово.

Припомняме, че при изпълнение на проекта няма да се променя съществуващата електрическа мрежа и съоръжения за улично осветление с изключение на по-голямата част от електрическите стълбове по булевардите “Розова долина”, “23 Пехотен Шипченски полк” и “Княз Александър Батенберг”, които в момента са собственост на частна фирма. Очаква се да бъдат поставени общо 3946 броя светодиодни осветители, 555 паркови осветители, както и 5 автономни фотоволтаични светодиодни осветители, предвиени за парк “Тюлбе.

Подмяната на осветителните тела се случва по предварително изготвен график.

Сигнали за нередност може да подавате на горещия телефон 0700 400 56 на Община Казанлък.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак