14:33 | 25 август 23 5374

Мартин Папанов ще кара за Несебър, представя и Казанлък в Обиколката на България

Мартин Папанов ще кара за Несебър, представя и Казанлък в Обиколката на България / Новини от Казанлък

Остават броени дни до старта на 70 -ата колоездачна обиколка, четвъртото най-старо шосейно състезание в Европа, което ще премине и през нашия град. Началото ще бъде дадено на 26-ти август пред храм-паметник „Александър Невски“, където състезатели от 28 държави, организирани в 21 отбора, ще преминат 1 км пролог, за да бъдат излъчени носителите на четирите лидерски фланелки.

Юбилейната 70-та колоездачна обиколка на България ще се проведе в шест последователни дни, като след пролога в София предстоят пет етапа. Първият ще бъде разделен на два полуетапа – София – Пирдоп (70,2 км) и Пирдоп – Троян (88,9 км). Следващият ден колоната потегля за Казанлък, като ще измине разстоянието от 108,3 км. На 29-ти август предстои най-дългият етап в тазгодишното издание – Казанлък – Бургас (190,53 км). Четвъртият етап отвежда състезателите от Бургас до Сливен (114,0 км), а финалът за първи път в историята на Обиколката на България ще бъде в Шумен на 31-ви август.

На старта сред 126 участници ще видим и талантливият колоездач от школата на Казанлък Мартин Папанов, който тази година ще кара за тима си от Несебър. Българските отбори в Обиколката са пет.

За втора поредна година ще отбележим участието на българският национален отбор по колоездене в чийто редици ще видим най-добре представилият се българин в обиколката от миналата година и шампион на България за 2023 г.  в държавното първенство в общия старт за мъже – Йордан Андреев. В отбора са включени също един от най-добрите български колоездачи през последните години Николай Генов, изключително опитният Стефан Георгиев, както и най-обещаващите таланти сред младото поколение български колоездачи Преслав Балабанов, Габриел Грозев и Васил Попов. Особено внимание трябва да се обърне към Преслав Балабанов, който прави много силен сезон до момента, а е само на 22 г.

Освен националния отбор, в Обиколката участват още 4 клубни колоездачни състава от България – Долчини Про Тийм, Хемус 1896 Троян, Васил Левски и Несебър Шокблейз. В отбора на Васил Левски отново ще видим холандеца Жорди Слоф, който през миналата година бе най-добре представилият се колоездач от български отбор финиширайки на 6-то място.

Със своите отбори в тура на България ще се включат колоездачи от Австрия, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Великобритания, Германия, Гренада, Еквадор, Испания, Италия, Казахстан, Канада, Нидерландия, Нова Зеландия, Полша, Румъния, Северна Македония, САЩ, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Франция, Хърватия, Чехия, Швейцария, Южна Африка и Япония.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак