14:16 | 01 октомври 23 2736

ПГЛПТ посрещна гости от Италия по международен партньорски проект по Еразъм +

ПГЛПТ посрещна гости от Италия по международен партньорски проект по Еразъм + / Новини от Казанлък

Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм посрещна гости от Италия в рамките на мобилност по партньорския проект „Устойчиви практики в ресторантьорството“ по програма Еразъм+. Представителната група на партньорите от Асоциация „Most” включваше експерти в областта на ресторантьорството и здравословното хранене, както и двама заместник-кметове в община Арона.

По стара българска традиция гостите бяха посрещнати с хляб и сол в гимназията, след което присъстваха на майсторски готварски клас с ученици от специалност „Кетъринг“. По време на демонстрацията групата имаше възможност да наблюдава приготвянето на традиционни за казанлъшкия регион тестени изделия - питка „Роза“, банички със сладко от рози, както и качамак по стара народна рецепта от българската кухня. Един от акцентите по време на майсторския клас бе темата за безотпадното хранене като част от устойчивите практики и съвременните техн
ологии в ресторантьорството. На вниманието на гостите бе представена презентация за безотпадното приготвяне на храна в съвременната българска кухня, а учениците приготвиха салата с риба тон във вафлени кофички като демонстрация по темата. Майсторският клас завърши с дегустация и чудесно усещане от вкуса и красотата на приготвените ястия. Гостите останаха впечатлени от материално-техническата база на училището - интерактивните кабинети по туризъм, икономика, общообразователна подготовка, фитнесът на открито и кабинетите по готварство
  и сервиране.

Програмата на мобилността включваше среща със заместник-кмета на община Казанлък г-жа Даниела Коева, по време на която гости и домакини споделиха общи разбирания за отношението към историята, традициите и предизвикателствата на съвремието. Интересна бе и подготвената културна програма. Групата имаше възможността да посети Музея на розата, Исторически музей „Искра“, Етнографски комплекс „Дамасцена“ и остана впечатлена от богатствата на Казанлъшката долина.

Следващата дестинация на партньорите е Слънчев бряг, където домакин на групата ще е ПГ по туризъм „Иван Вазов“- също партньор по проекта.

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Познавате ли гражданските си права?

Най - четени новини

за последната седмица

След зрелищна гонка с полицията задържаха кола с мигранти в Казанлък/ Обновена

7952 | 23 ноември 2023

57-годишен мъж издъхна на казанлъшка улица

5553 | 26 ноември 2023

Доживотна присъда за полицая от Казанлък, убил гръцки лекар в Крит. Любовницата му ще лежи 15 години в затвора

4704 | 27 ноември 2023

Кметът на община Казанлък връчи трудовите договори на новоизбраните кметове на населени места

4619 | 23 ноември 2023

Въведоха еднопосочно движение по седем улици в Казанлък

4574 | 29 ноември 2023

Предупреждение за опасно време в региона

3865 | 25 ноември 2023

Казанлъшки криминалисти откриха оранжерия за отглеждане на марихуана, задържани са двама наркодилъри

3640 | 24 ноември 2023

Дамите от енинския клуб “Любородие“ се поглезиха с разкрасителен ритуал от клуб „Хармония СПА“

3586 | 23 ноември 2023

Спасиха бедстващо семейство на пътя Дунавци - Шипка

3093 | 26 ноември 2023

Не пътувайте северно от Казанлък, ако не е наложително!

3065 | 26 ноември 2023
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак