13:48 | 07 ноември 23 2795

На 10-ти ноември, новоизбраните общински съветници на Казанлък, кметът на общината и кметовете на кметства ще положат клетва

На 10-ти ноември, новоизбраните общински съветници на Казанлък, кметът на общината и кметовете на кметства ще положат клетва  / Новини от Казанлък

Този петък, 10-ти ноември от 13:30 часа в зала "Инфра" ще се състои официалната церемония по полагане на клетва на новоизбраните кмет на община, кметове на кметства и общински съветници в Община Казанлък.

По време на тържествената сесия ще бъде избиран председател на Общински съвет - Казанлък за мандат 2023 - 2027 г.

Свои общински съветници в местния парламент през следващите 4 години ще имат ГЕРБ, БСП, Има такъв  народ, Възраждане, ДПС, ПП-ДБ и Алтернативата на гражданите, като от 7-те партии 3 са новите.

Това са „Има такъв народ“, които ще имат двама общински съветника, Възраждане- с трима общински съветника и ПП-ДБ също ще бъде с двама общински представители.

ПП ГЕРБ ще има 12 съветника, Алтернативата на гражданите – 7, ДПС – 5, а БСП – 6 съветника.

Общинският съвет на Казанлък е органът, който взема най- важните решения за развитието на общината. Той  е този, който гласува бюджет, инвестиционна програма и промени в общински наредби.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак