10:30 | 27 януари 24 7082

Преслав Кожухаров от “Лястовица“ тренира с националния отбор в Турция

Преслав Кожухаров от “Лястовица“ тренира с националния отбор в Турция / Новини от Казанлък

Колоездачът на "Лястовица" Преслав Кожухаров (в ляво на първата снимка) води своята подготовка в Турция, като част от националния отбор на България за юноши и девойки. Българската федерация по колоездене изпрати 10 наши спортисти на тренировъчен лагер в Турция.

Спортистите са водени от високо ценения треньор на украинския национален отбор – Сергей Базин, чиито възпитаници имат 53 медала на шосе и писта от европейски, световни и олимпийски игри. Базин ще бъде подпомаган от младия български треньор Велко Ангелов, който през миналия сезон бе помощник-треньор в австрийския тим Vorarlberg. Състезателите, които са селектирани на база ранглиста и класирания от миналата година, ще прекарат 2 седмици в Турция, където ще подложат себе си на интензивни тренировки, готвейки се за предстоящия сезон.

Освен тренировъчния лагер, 5 от момчетата в юноши старша възраст ще вземат участие на местното състезание International Expo Criterium Antalyа на 28.01 /събота/.

Преслав Кожухаров е сред най-добрите колоездачи на казанлъшкия клуб. Заминалия сезон той спечели вицешампионска титла на шосе при момчетата старша възраст и бе награден от БФК на церемонията, на която бяха отличени най-добрите състезатели за 2023 г.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Обяви от Казанлък:

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак