14:08 | 21 февруари 24 6582

Млади фризьори подариха прически на дами от Дома за хора с деменция

Млади фризьори подариха прически на дами от Дома за хора с деменция / Новини от Казанлък

Галина Димитрова и Цветелина Пашова. Това са двете фризьорки, които напълно самоинициативно организираха не само ден за красота на хората, живеещи в Дома за пълнолетни лица с деменция „Д. Папазов“ в гр.Казанлък, а ден и за много усмивки, и сладки приказки. Като във фризьорския салон. Около 10 жени получиха нови подстрижки, а една дама и процедура „студено къдрене“.

Свързахме се със студиото за красота, където работят младите момичета – студио „Vogue”. Собственичката Мая Панова ни разказа, че идеята се заражда от разговор в салона. Най-обикновени приказки за деня и ежедневието с клиентка, която работи като трудо-терапевт в Дома за хора с деменция, се оказва вдъхновителят на момичетата. Те решават да се запознаят в живущите в Дома, и да им подарят това, което правят най-добре – фризьорските си услуги. Директорът на заведението на пълнолетни лица също прегръща идеята, и готово. Резултатът е няколко прически и един зареждащ ден за всички участници в него.

„Хубаво е, когато човек може да подари усмивка на някой. На човек му трябва много малко, за да е щастлив, а радостта на в очите на всички дами направи нас щастливи!“, споделя още Мая Панова.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак