15:13 | 30 май 24 8901

Пъстър и цветен е Казанлък в кулминационните дни на 121-вия Празник на розата

Пъстър и цветен е Казанлък в кулминационните дни на 121-вия Празник на розата / Новини от Казанлък

Настроение за безгрижие носи днешният ден. Жаркото слънце допълва картината. Пъстър и цветен е Казанлък в най-красивите си дни от годината. 121-вият Празник на розата навлиза в своята кулминация. Казанлък става тесен за своите гости, прииждащи от цял свят. Целият град е в трепетно очакване и усърдна подготовка. Местата за гостите на шествието, преминаващо през централните улици на града, вече са поставени. Почти готова откриваме и сцената, на която ще се короняса 56-та Царица Роза Неделина Неделчева, а концерти ще изнесат братя Аргирови и Весен Маринов.

Майстори, занаятчии и производители отново сътвориха традиционната „Улица на занаятите“. Поради големия интерес на участниците, тя се разпростира в цялата централна част на града – на пл. Севтополис, и по улиците „Скобелевска“ и „Искра“. Обичайно близо 200 са търговците, които представят своите творения и продукти.

Търговско изложение на българските производители очаква своите посетители, разположено пред Дом на културата "Арсенал".

През утрешния 31-ви май, от 10,30ч. на пл. Севтополис с тържествен водосвет за благоденствие и официална церемония по издигане знамето на града, Казанлък ще чества своя празник. Тържествена сесия на Общински съвет - Казанлък, "Концерти на гарата", откриване на Международен фолклорен фестивал 2024 и детско шоу на театър "Любомир Кабакчиев" ще се случват през петъчния ден в празничен Казанлък. От 20,30ч. ще започне спектакълът "Коронация на Царица Роза" 2024 година, който ще приключи с концерт на любимите братя в България - братя Аргирови.

Пищна е програмата и в съботния ден, когато най-малките честват своя ден - Ден на детето. В тяхна чест, в парк Розариум детско шоу ще носи много забавни игри, песни и забавления. Денят ще продължи с ритуал "Розоварене", откриване на изложението Rose wine expo XIII издание, детски ателиета, изложение на български хляб и традиционни ястия и изложба на съвременна малка графика "Минипринт Казанлък". От 19.00 ч. малките граждани на Казанлък ще покажат красиво и нежно детско шоу "Принцеси на розата".

На 2 юни ще бъде кулминационното тържествено шествие, в което ще се включат 5500 участници. Сутринта на неделния 2-ри юни, казанлъчани ще отдадат почит пред бюст-паметника на Христо Ботев, следван от ритуал "Розобер" край Казанлък и "Летен базар в двора на двора" в ЛХМ "Чудомир". Денят ще завърши с тържествена заря-проверка по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България и концерт на Веселин Маринов.

Подробна програма за Празника на розата вижте тук: https://www.kazanlak.com/

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак