18:05 | 30 май 24 3544

Забавления и творчески ателиета очакват децата на 1 юни в Казанлък

Забавления и творчески ателиета очакват децата на 1 юни в Казанлък / Новини от Казанлък

Две арт ателиета ще зарадват децата на Казанлък в празничния 1 юни. Събитията ще се проведат във филиалите на местната галерия, къща музей „Дечко Узунов“ и къща музей „Ненко Балкански“.

От 11:00 часа всички малки любители на изкуството ще могат да се включат в ателието „Детето в изкуството“ в къща музей „Дечко Узунов“. Необходимите творчески материали ще бъдат осигурени от организаторите, а участниците е нужно да донесат единствено широките си усмивки и вдъхновение. Ателието е подходящо за деца от всички възрасти, които вече могат да държат умело четка в ръка.

Малко по-късно, от 13:00 часа в Къща музей "Ненко Балкански" децата ще могат се участват в лендарт работилница на открито, в която с помощта на изкуството, вдъхновено от природата, ще имат възможността да претворят образа на проф. Ненко Балкански, използвайки всевъзможни природни материали.  Създадените произведения ще бъдат в унисон и хармония с околната среда, засилвайки връзката между детето и природата. Участниците ще използват почва, камъчета, пясък и различни органични материали като цветя, клони, листа, трева.

По-рано същият ден, в парк „Розариум“ от 10:00 часа ще се състои детско шоу, а вечерта от 19:00 часа в Дом на културата „Арсенал“ ще може да видите неповторимия спектакъл на малките грации от подготвителните групи на общинските детски градини „Принцеси на розата“.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак