13:45 | 04 юни 15 1956

Сдружение „Бъдеще за децата” раздаде своите първи годишни награди

Сдружение „Бъдеще за децата” раздаде своите първи годишни награди / Новини от Казанлък

На церемония в залата на Исторически музей „Искра”, Сдружение „Бъдеще за децата” връчи своите първи годишни награди.

Бяха връчени призове в категориите – Бизнес с кауза, Приятел на детето и Обществена личност и три Плакета за развитието и реализацията на кампании в подкрепа на децата.

Отличията бяха обявени от Председателя на сдружение „Бъдеще за децата”, госпожа Красимира Димитрова и госпожа Мария Гинева, изпълнителен директор  на местната организация.
Специален гост на събитието бе Георги Богданов, Председател на Национална мрежа на децата, който обяви и връчи Наградата в категория „Обществена личност”.

„Всичко, което правим за децата в този град, го правим заедно – в екип! Тази Награда е за всички Вас! Благодаря Ви!”, това бяха първите думи на Галина Стоянова, кмет на община Казанлък и носител на награда „Бъдеще за децата” за цялостен  принос за децата на Казанлък. Тя бе отличена за цялостната си работа и изключителния си принос за развитието на програми и проекти с цел повишаване благосъстоянието на децата в цялата община.

Носителят на Наградата в категория „Приятел на детето”, прие признанието с много вълнение и сълзи на очите обеща, че никога няма да забрави децата в този град и ще продължава да помага. В категория „Бизнес с кауза” с най-много гласове бе отличена фирма „Ветроком” ЕООД и нейният управител господин Симеон Георгиев.

Специални плакети за своята подкрепа и принос за децата на Казанлък получиха: управителят на „Би Би Си Кейбъл” Борис Кърчев, за реализацията на двата проекта – „Избери кауза, промени Казанлък” и „Талантите на Казанлък”; Колективът на ЦДГ №1 „Здравец”  Казанлък, за оказаната подкрепа  на Николас Стоичков и неговото семейство; Младежки общински съвет Казанлък - за реализацията на няколко кампании в подкрепа на деца и повишаване информираността по редица обществено-значими въпроси, касаещи здравето, образованието и културата на подрастващите в града на розите. 

Сдружение „Бъдеще за децата“ учредява едноименната награда, с цел да стимулира дарителството и доброволчеството в подкрепа на каузата – „За децата на Казанлък!”. И най вече, да засвидетелства своето уважение към всички хора - приятели на децата. Общественици, граждани, дарители, фирми и граждански структури, доброволци, които по един или друг начин са подкрепили децата в града на розите. 
В рамките на един месец бяха получени общо 21 номинации.
Право на номинация имаха всички организации работещи с деца - училища и детски градини, клубове, читалища, детски центрове и социални услуги. 

При отварянето на номинациите сдружението обяви, че за целите на Наградата, очаква да получи истории за хора и фирми, които системно помагат и  правят дарения. Които вярват, че специално внимание към  нашите малки съграждани трябва да има във всяка една сфера на нашия живот и по всяко време.

Изборът на наградените се проведе на два етапа. В първия бе сформирана фокус-група от деца на възраст между 10 и 16 години. Те се запознаха с всички номинации, след което излъчиха своите фаворити в трите отделни категории.
На следващия етап - отделните номинации бяха разгледани и обсъдени от Комисия. Тя бе в състав от представители на организацията, Младежки общински съвет Казанлък, Центъра за работа с доброволци към сдружение „Бъдеще за децата“ и приятели.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева. Телефон за заявки 0885367902 , 0888688167 ...

Платени съобщения 30/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак