11:00 | 22 април 17 9954

120 кг. за „Капачки в действие“ събраха деца и родители от казанлъшката ДГ „Пчелица“

120 кг. за „Капачки в действие“ събраха деца и родители от казанлъшката ДГ „Пчелица“ / Новини от Казанлък

Този петък, на 21 април,  децата, учителите и родителите от Детска градина №18 „Пчелица“, отбелязаха по нетрадиционен начин Деня на Земята. Те предадоха 120 кг. пластмасови капачки за рециклиране, заразени от кампанията „Капачки в действие”.

Като част от международната мрежа „Екоучилища“, ДГ18 „Пчелица” работи успешно  по програмите „Учим за гората” и  „Екоучилища” на  Фондацията за екологично образование  /FЕЕ/. Ентусиазирани от идеята „От нищо – нещо”, екипът на градината проучи опита на другите - какво и как правят хората по света, за да опазят околната среда и да помогнат на хората около себе си. Затова решиха да се включат в кампанията „Капачки в действие” на варненската Фондация „Идея в действие“, в помощ на деца в риск, която заразява все повече деца, родители и фирми за рециклиране в цяла България.

Какво представлява идеята: Събират се капачки от пластмасови бутилки от вода или безалкохолни напитки. Капачките са леки, не заемат място, могат да се сложат в джоба или чантата без да пречат, а същевременно са чиста суровина, която може да бъде рециклирана. Със средствата от предаването за рециклиране, фондацията закупува електроуреди и други помощни материали за детските домове за сирачета.

ОТ ДГ „Пчелица“ разясниха идеята на децата и техните родители и поканиха казанлъшката фирма за рециклиране на пластмасови изделия „Рекотуб“ да  ги подкрепи. „Тъй като харесахме идеята на „Капачки в действие“, ние потвърдихме, че ще изкупуваме събраните количества,“ сподели пред kazanlak.com Йоана Йончева-Фильова, търговски директор на „Рекотуб“ ЕООД.

Срещнали подкрепата и на децата и на техните  родителите екипът на ДГ №18 „Пчелица“ в Казанлък успява да събере 60 броя 11-литрови пластмасови  бутилки с капачки – общо 120 кг., които вчера по случай Деня на земята предадоха за рециклиране на „Рекотуб“.  Получените средствата от изкупуването на тези 120 кг. капачки, екипът на детската градина ще преведе по сметката на Фондация „Идея в действие“.

„Това, което направиха децата, учителите и родителите от ДГ „Пчелица“ означава, че сме успели да завъртим колелото на доброто и в Казанлък.“ – с  радост похвали екипа на градината Йоана Фильова и потвърди, че фирмата ще продължи да изкупува „капачки в действие“, ако  след „пчелиците“ и други детски градини, училища и доброволци от Казанлък се заразят от тази идея – в действие.

Kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева. Телефон за заявки 0885367902 , 0888688167 ...

Платени съобщения 30/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак