15:15 | 18 април 18 20933

Широки усмивки и интерес към четенето, предизвикани от Мария Донева

Широки усмивки и интерес към четенето, предизвикани от Мария Донева / Новини от Казанлък

Вълнуваща беше срещата на децата от две училища в Казанлък с авторката Мария Донева днес, организирана от ОБ „Искра“ по повод Седмицата на четенето.

Ученици от малките класове на ОУ „Г. Кирков“ и ОУ“ Паисий Хилендарски“ имаха удоволствието да се запознаят лично с Мария и да се насладят на представянето на нейната книга „Заекът и неговата мечта“, което може да съперничи на всеки професионален детски спектакъл.

Освен талант като писател, Мария се оказа изключително добра в актьорската игра, а хобито и- направата на кукли, може спокоийно да се превърне в нейна професия.

„Заекът и неговата мечта“ е история както за деца, така и за възрастни. Поема за живота - такъв, какъвто е, но и такъв, какъвто можем да си го направим. История, която  ни разкрива  щастието в живота – онова, което вече имаме, но и другото- онова, което чака да го постигнем.

„Важно е да се четат книги. При тях е като с хората - не всяка ще ти хареса, както не всеки може да бъде твой приятел. Но е много важно да не се отказвате да четете. Рано или късно ще намерите своите любими книги. Освен това книгите ни помагат да се научим да говорим правилно и с подходящи думи. Те ни обогатяват и ни помагат да постигаме целите си и да формулираме желанията си, така че да ни разбират правилно“, сподели с децата писателката.

Мария Донева е не само автор на детска литература, но и преводач. На децата беше изключително интересно да наблюдават и представянето на книгата „Патилата на метлата“ на Джулия Доналдсън, с което тя зарадва присъстващите. Историята е написана в приятната за малчуганите стихотворна форма, която Мария умело е успяла да предаде на български език.

Представянето на книжките бе удоволствие не само за децата, но и за техните преподаватели, които слушаха с голям интерес.

Теодора Георгиева от библиотека „Искра“ покани малчуганите да станат читатели на Детския отдел на библиотеката, където представените книги и много други, вече могат да бъдат взимани за прочит в къщи и на място.

За да поощрят младите бъдещи читатели, от библиотеката раздадоха на всички присъстващи разделители за книги, с които допълнително зарадваха децата.На закупилите книги на място, Мария Донева раздаде пожелания с автограф и весели рисунки, а децата и подариха ръчно изработена картичка със специално пожелание.

Мария Донева е от Стара Загора. Завършила е  Българска филология в Софийския университет. В момента е драматург в ДТ“Гео Милев“ в Стара Загора и  в театъра към Държавна психиатрична болница "Д-р Георги Кисьов" – Раднево.

Мария е автор на поезия и на литература за възрастни, а днес от 17,30 часа в Инфоцентъра на ул.“Искра“ 4  ОБ „Искра“ организира литературна среща с писателката, на която ще бъде представен нейният сборник с разкази  „Как спрях да крада“, издаден от ИК „Жанет 45“.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

”Аквапарк” Овощник търси да назначи за предстоящия летен сезон готвачи топла и студена кухня

”Аквапарк” Овощник търси да назначи за предстоящия летен сезон готвачи топла и студена кухня

”Аквапарк” Овощник, за предстоящия летен сезон, търси да назначи с атрактивно заплащане, следните позиции: Готвачи...

Работа 07/05/2024 гр.Казанлък
Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева. Телефон за заявки 0885367902 , 0888688167 ...

Платени съобщения 30/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак