13:41 | 28 януари 20 5614

Казанлък може да се сдобие с кардиологичен център

Казанлък може да се сдобие с кардиологичен център / Новини от Казанлък

Това предложение бе отправено към кмета Галина Стоянова, с което по-късно бе запознат и Председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов. Предложението е здравното заведение да бъде разположено на четвъртия и петия етаж на Поликлиниката, като ще има обособен самостоятелен вход и няма да пречи на дейността й. Отделни лаборатории в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ще бъдат използвани за дейността на центъра.

Към момента е изискана от членове на Председателския съвет допълнителна информация от дружеството, инициатор на предложението за създаване на кардиологичен център, както и удостоверения, от които да е видно, че създаването на новото здравно заведение няма да ощети бюджета на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“.

Златанов заяви, че очаква отговор, и в най-кратки срокове ще започне процедурата за разкриване на кардиологичния център. „Тази клиника ще бъде на много високо технологично ниво. Тя няма нищо общо с работата на общинската болница в Казанлък. В този смисъл тя няма да бъде и неин конкурент“, поясни Златанов.

Единствените и основни опасения на двете общински здравни заведения – МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и Поликлиниката са относно наемането на специалисти в новото здравно заведение. По този въпрос, от фирмата увериха, че представителите на новата клиника са готови да подпишат споразумение, което да обхване определен срок, в който въпросният център няма да има право да наема медицински състав от МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“.

„Важно е да преценим рисковете за здравните заведения в Казанлък, от една страна, тъй като съществуването им е от първостепенна важност. От друга страна, да позволим на нашето население и на съседните четири общини – Павел баня, Мъглиж, Гурково и Николаево да се ползват от една високотехнологична услуга, която касае сърце-мозък, както се нарича здравното заведение и в крайна сметка, те да бъдат оперирани в Казанлък при нужда, а не да ходят до София“, подчерта председателят на ОбС - Казанлък.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Най - четени новини

за последната седмица

Вижте всички кандидатки за Царица Роза 2024

31085 | 08 май 2024

Незаконни боеприпаси и оръжие откриха в дома на 22-годишна жена

6231 | 07 май 2024

Модерен операционен блок предстои да отвори врати в ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

5819 | 10 май 2024

Казанлък Мези идва с плеяда от звездни изпълнители

5637 | 10 май 2024

„Арсенал“ АД e генерален спонсор на Празник на розата 2024

3814 | 10 май 2024

Мъж отправи закани на майка си, арестуваха го

2871 | 07 май 2024

Халил Летифов е водач на листата на ДПС в областта, кметът на Павел баня Иса Бесоолу е втори

2871 | 09 май 2024

Директорът на ПХГ „Св. Св. Кирил Методий“: Да е свято името на патроните на нашата гимназия! Да е свято бъдещето на Хуманитарната гимназия!

2493 | 10 май 2024

Вижте кои са казанлъчаните от листата на ГЕРБ – СДС за предстоящите избори

2261 | 08 май 2024

Розоберът подрани заради топлото време

2137 | 07 май 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак