14:27 | 13 август 21 3800

На финалната права е ремонтът на ДКЦ “Поликлиника“

На финалната права е ремонтът на ДКЦ “Поликлиника“ / Новини от Казанлък

Пълно реновиране получи остарялата и доскоро на пръв поглед неприветлива, позната на всички казанлъчани още от бебета и на жителите на още 4 общини Поликлиника. Към своя край е ремонтът на сграда, която тази година навършва своята 73-та годишнина, известна в първите години като Първа поликлиника и наследена от ДКЦ „Поликлиника“ през 1977г. 44-годишната история на градската поликлиника не съдържа нито едно обновление на базата, в която се помещават лични лекари, педиатри, специалисти, медикодиагностична клинична лаборатория, медикодиагностична лаборатория по образна диагностика, сектор по физикална и рехабилитационна медицина и манипулационна.

След годините търпение на лекари, пациенти и здравни служители, Поликлиниката получи своя заслужен нов облик. Почти 8 месеца след започването на ремонтните дейности, ДКЦ "Поликлиника" грейна, радва нейните посетители а и многобройните родите, деца, младежи и по-възрастни казанлъчани, прекарвайки времето си в непосредствено намиращия се парк "Розариум", ключово място за млади и стари, добре познат и на гостите на града.

Напълно завършено е полагането на топло- и хидроизолацията на покрива, поставянето на топлоизолация по фасадите, минерална мазилка и подмяната на дограмата. Външната част на сградата е приспособена с няколко рампи за използване на инвалиди и лица с увреждания или по-лесно преминаване на майките с детски колички. В бъдещите планове на директора на Поликлиниката д-р Красимир Пейчев е изграждането на товарен асансьор.

От ремонтните дейности остава да бъдат извършени довършителни процедури във вътрешната част на сградата. 

Освен със своя красив външен вид, Поликлиниката печели доверието на хиляди пациенти с добра апаратура и опитни специалисти. 16 специализирани кабинета осигуряват здравните грижи на живущите в общините Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Гурково и Николаево. 

Ново оборудване, което продължава да се закупува разширява възможностите за работа с пациентите. В здравното заведение предстои да бъде закупен нов рентген и нов ехограф. ДКЦ „Поликлиника“ разполага още с мамограф за изследване на млечните жлези, аудиометър за бърз скрининг на слуха и рентгенов кабинет за панорамни зъбни снимки.

Нова високотехнологична апаратура ще заработи през октомври месец и в лабораторията на Поликлиниката. Апаратът ще се използва за изследване на женските полови хормони прогестерон и фоликулостимулиращият хормон FSH.

ДКЦ Поликлиника - Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Най - четени новини

за последната седмица

Вижте всички кандидатки за Царица Роза 2024

31355 | 08 май 2024

Незаконни боеприпаси и оръжие откриха в дома на 22-годишна жена

6268 | 07 май 2024

Модерен операционен блок предстои да отвори врати в ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

5870 | 10 май 2024

Казанлък Мези идва с плеяда от звездни изпълнители

5716 | 10 май 2024

„Арсенал“ АД e генерален спонсор на Празник на розата 2024

3882 | 10 май 2024

Халил Летифов е водач на листата на ДПС в областта, кметът на Павел баня Иса Бесоолу е втори

2919 | 09 май 2024

Мъж отправи закани на майка си, арестуваха го

2905 | 07 май 2024

Директорът на ПХГ „Св. Св. Кирил Методий“: Да е свято името на патроните на нашата гимназия! Да е свято бъдещето на Хуманитарната гимназия!

2535 | 10 май 2024

Вижте кои са казанлъчаните от листата на ГЕРБ – СДС за предстоящите избори

2300 | 08 май 2024

Розоберът подрани заради топлото време

2173 | 07 май 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак