16:38 | 17 октомври 22 1361

ИКТ Център представи свои проекти на „Еразъм+“ дни

ИКТ Център представи свои проекти на „Еразъм+“ дни / Новини от Казанлък

13 до 15 октомври бяха дни посветени на програмата „Еразъм+“ в цяла Европа. Това е програма- символ, която помогна на повече от 10 милиона студенти, ученици и млади хора да придобият опит в чужбина.

На 13 октомври ИКТ Център се включи в работната среща за обмяна на добри практики в ПГ „Иван Хаджиенов“, организирана със съдействието на Община Казанлък. ИКТ Център сподели опита си от участие в програма „Еразъм+“ през годините и как тя е подпомогнала за изграждане и утвърждаването ѝ като обучителна организация. Акцентирахме на последните два проекта, които изпълняваме в момента.

От 25-и до 30-и юли шестима преподаватели на ИКТ Център преминаха обучение „Build Your App, Teach Your Students How to Build Their Apps!“ по одобрен проект „Създатели на мобилни приложения“ по програма Еразъм+. Обучението беше организирано от европейския доставчик „Europass Teacher Academy“ в приказна Флоренция. Изборът на тема за обучението е да мотивираме учениците към знания използвайки тяхната най-голяма слабост в момента – мобилните компютърни игри, които ще използваме в обучителния процес като средство, а също така и като знание, което ще предадем на децата. Нашият ментор Лоренцо Гаспари ни даде много идеи, подходящи както за по-малки ученици, така и за големите. Преките резултати вече са налице. Създаваме игри с учениците от  Детската академия по програмиране с герои, които те управляват от дисплеите на смартфоните си.  А най-големите, които учат в професионалния курс „Програмист“ създават сложни откъм дизайн и програмиране проекти на мобилни приложения. Проведохме и две събития по инициативата „Meet and code” с ученици от две възрастови групи – IV – VI клас и IX-XI клас на същата тема.

С още по-голямо удовлетворение разказахме за втория си проект, включващ за първи път мобилност на ученици. Той се реализира с италианския ни партньор Sistema Тurismo в периода 4-18 септември 2022 г. с название „Как роботите ще подобрят живота ни“, КД1 – „Образователна мобилност на граждани“, сектор „Професионално образование обучение“. В началото на месец септември група от 12 ученици, заедно с придружаващите учители Радостина Кацарова и Херна Азинян отпътуваха за гр. Римини - най-големият и красив курорт на Адриатическото крайбрежие на Италия, родината на Arduino микроконтролер. До 16 септември учениците имаха възможност да задълбочат знанията си с основни похвати при използване на най-популярната платформа за интерактивни проекти и хоби електроника – Ардуино. Участниците създадоха роботизирани системи, приемащи показания от аналогови и цифрови сензори и  управляващи светодиоди, пиезо зумери, серво мотори, релета и др., участващи в изграждането на умни домове, светлини, светофари, коли и градове. Изпълнението на поставените цели на проекта, доведе до следните резултати: Подобриха се и се надградиха професионалните компетенции за професия „Програмист“. 

Наред с новите знания и полезни умения, участниците в мобилността се обогатиха с вълнуващи впечатления и от впечатляващи история, култура и традиции на Италия. Започнахме със забележителностите в  град Римини и наоколо в свободните от обучения часове – исторически център на града с тесните улички, очарователни площади  и романтичния изглед; плажа и Ла Марина – крайбрежната част, Римини в миниатюри, крепостта Градара - градът на Паоло и Франческа и тяхната трагична любов. През почивните дни пътувахме до Венеция – разходихме се по площад Сан Марко и плавахме с гондоли по Канале Гранде. Посетихме и  Сан Марино - щат джудже и най-старата република в света.

Забавлявахме се и се състезавахме на плажа - с топка и водни колелета, вечер - с рикши и електрически скутери по крайбрежната, изпитахме тръпката от истинско картинг състезание на най-дългата писта в района Go-Kart Miramare. Тези дни ни превърнаха в екип и приятели.

Най-успешната  програма на ЕС - програма Еразъм+, даде възможност на  нашите ученици да усъвършенстват своите умения в реална работна среда, да се докоснат до културата и традициите на Италия и да продължат своето обучение със самочувствието на знаещи, можещи и уверени млади хора в своята конкурентоспособност на европейския пазар на труда.

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния автор и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева. Телефон за заявки 0885367902 , 0888688167 ...

Платени съобщения 30/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак