18:23 | 22 декември 23 7844

Наградиха Габриела Гроздева - победител в конкурса за изработка на лого на Академия за таланти в село Розово

Наградиха Габриела Гроздева - победител в  конкурса за изработка на лого на Академия за таланти в село Розово / Новини от Казанлък

Габриела Гроздева е победителят в конкурса за изработка на лого и графична идентичност на Академия за таланти в село Розово. Това стана ясно по време на среща в сградата на Община Казанлък.

24 са били получените предложения за участие преди крайния срок, който беше 17 ноември. След проведено гласуване, представители на Общественият съвет и на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн “Акад. Дечко Узунов” са избрали победителя. Поощрителни награди получиха другите двама участници Стефания Георгиева (второ място) и Желязко Петков (трето място).

Логото на Габриела Гроздева представлява комбинация от символ и текст, които могат да се използват както заедно, така и отделно в зависимост от предназначението. „Символът представлява буквата „А“ – като Академия, в центъра на която е изобразена изгряваща звезда, символ на таланта. Цветните вариации на логото са решени в три базови цвята, които ще допринесат за разграничаването и характера на различните дейности в Академията. Синьото е символ на сила, независимост и интелект – това е цветът на науката.  Лилавото носи в себе си креативността и въображението и жаждата за собствена идентичност – той е цветът на изкуството. „А“ жълтият цвят въплъщава оптимизъм и енергичност, асоциира се и със слънцето, което го прави подходящ за символ на спорта“, обясни победителката, която доскоро беше част от екипа на kazanlak.com, а сега се занимава с графичен дизайн и фотография на свободна практика. Повече за работата на Габриела може да научите ако посетите нейната страница във фейсбук - Габриела Гроздева - Дизайн и Фотография

Носителката на второто място в конкурса Стефания Георгиева разказа, че първоначалната идея на нейното лого е била то да наподобява молекула, в която по средата е атома, а отстрани пръстените. „В последствие центъра на молекулата се превърна в лента, която в предната си част е по-удебелена и можем да видим буквата „А“, а начина, по който са преплетени самите ленти образува и звезда. Дизайна е мултифункционален защото комбинира много неща в себе си. Молекула – понеже в Академията се изучават науки, звезда – за талантите и съответно „А“ - за Академията. Избрах синия цвят защото той се свързва с науките.“, каза Стефания.

От Общественият съвет благодариха на всички участници за проявения интерес. Представителите на срещата в лицето Михаела Иванова и Божидара Каратерзиева споделиха, че Академията за таланти е проект в развитие, а очакванията са пред следващата година тя да отвори врати с първи събития за децата и младежите от общината.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

30750 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

17848 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

12995 | 14 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

6555 | 13 май 2024

Казанлък Мези идва с плеяда от звездни изпълнители

6304 | 10 май 2024

Модерен операционен блок предстои да отвори врати в ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

6198 | 10 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

4631 | 14 май 2024

„Арсенал“ АД e генерален спонсор на Празник на розата 2024

4342 | 10 май 2024

Халил Летифов е водач на листата на ДПС в областта, кметът на Павел баня Иса Бесоолу е втори

3169 | 09 май 2024

Директорът на ПХГ „Св. Св. Кирил Методий“: Да е свято името на патроните на нашата гимназия! Да е свято бъдещето на Хуманитарната гимназия!

2746 | 10 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак