12:31 | 05 юни 15 3800

С водосвет и издигане на знамето започна Празникът на Казанлък

С издигане на знамето на България, на площад Севтополис днес започна празничния Ден на Казанлък. Празненствата бяха открити от мажоретните състави на СОУ „Екзарх Антим I“, след което продължи с музикални изпълнения на Вокална група „Искрица“ и  Смесен хор „Петко Стайнов“. Присъстващите граждани бяха приветствани от кмета на Казанлък Галина Стоянова, както и Царица Роза Цветелина Иванова и подгласничките й Йоана Ванкова и Силвия Христова. Водосвет бе извършен от архиерейски наместник Петко Мотев, в съслужие с казанлъшки свещеници.

Гости на тържествения ритуал по издигането на знамето бяха: посланикът на Япония Н.Пр. г-н Такаши Коидзуми, областният управител Георги Ранов, заместник-министърът на образованието и науката проф. Костадин Костадинов, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров.
Днешния ден продължава с празнична програма. От 16.00 часа започва дефилето на участниците в международния фолклорен фестивал, след което е и официалното откриване. В 17.30 часа е откриването на Музея на фотографията и визуалните изкуства. В 20.30 часа  е началото на Официалното откриване на 112 Фестивал на розата, което ще се проведе на площад Севтополис. По време на спектакъла официално ще бъде коронясана новата Царица Роза, след което ще започне и фойерверк шоу и концерт на група „Сигнал“.

Още снимки: Галерия Празник на Казанлък

kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак