11:56 | 09 юни 15 3716

Месец юни започна с много награди за художниците на школа „Живопис”

 Месец юни започна с много награди за художниците на школа „Живопис” / Новини от Казанлък

7 отличия  получиха децата от школата по изобразително изкуство „Живопис към ОДК „Св.Ив.Рилски” Казанлък, с ръководител Галина Иванова, от участието си в националния конкурс  „Да запазим красив моя роден край”.

Отличията са:  ІІ място за Малина Иванова на 14 години, ІІІ място за Луиза Тотева на 14 години; І място за Деница Господинова на 14 години, Специална награда за Танина Костова на 10 години, ІV място за Нина Ачилова и Ивайло Бонев и VІ място за Тенчо Бортоласов. Децата получиха грамоти, медали и предметни награди от РИОСВ  -Пловдив.

Организатори на конкурса са: Народно читалище „Европа – 2004” и Община Пловдив. Целта на конкурса е да се възпита любов към природата и желание да се опази нейната красота и чистота. Проявата е част от честванията на международния ден на околната среда – 5 юни и Европейската седмица за устойчиво развитие. Церемонията по награждаване се състоя в Дом на културата „Борис Христов” Пловдив на 5 юни.

Талантливите малки художници завоюваха престижни отличия и от Националните конкурси с международно участие, организирани от фондация „Устойчиво развитие за България” :

-От Националния конкурс „Заедно в ХХІ век”, на тема: „70 години от победата над фашизма във Втората Световна война”, Стелиан Иванов на 17 г. е отличен с ІІ място.
-От националния конкурс „Зелена планета”, Деница Господинова на 14 г. е отличена с І място, а Галина Дзанева на 17 г. с ІІ място.
Церемонията по награждаването се състоя на 8 юни в Руския-културно информационен център в София.
-От националния конкурс „Куба – далечна и близка”, Ивайло Бонев на 11 г. спечели ІІІ място. Церемонията по награждаване се състоя в Националния дворец на децата също на 8 юни.

ОДК „Св.Ив.Рилски”

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак