12:02 | 10 септември 15 7648

Паркът до Колодрума предстои да стане по-модерен от Розариума и Тюлбето

Нов европейски парк до Колодрума планира да изгради през следващите наколко години Община Казанлък. Парк „Северен“ е с площ от 44 декара и за реконструкцията и изграждането на модерната зона за отдих  е из1ислено, че ще бъдат необходими 3,022 млн.  лева. Паркът заедно с още няколко зони за отдих в кв. „Изток“ и в Индустриалната зона са разработени на етап проект до работна фаза по отделен еврофинансиран проект на Общината. За него днес разказа на заключителна пресконференция зам. кметът Лилия Цонкова. Подробности вижте в свързаната новина.

Що се отнася до самия нов парк, помолихме Лилия Цонкова да ни представи проекта в детайли пред камерата ни. Освен озеленяване и реконструкция на алеи и места за отдих и задължителните за един парк детски площадки,  в проекта за парк “Северен“ акцентът са спортните съоръжения . Предвиждат се три комбинирани игрища за волейбол и баскетбол и скейтборд площадка. Проектирани са и модерните в Европа „внезапни“ фонтани.

По отношение на Колодрума, който от години се руши, зам. кметът по проектите обясни, че както Колодрума, така и стадион „Севтополис“ ще бъдат приоритет за следващия мандат. Цонкова работи в момента по проект за цялостна реконструкция на стадиона, който се надява да бъде одобрен и да получи догодина  финансиране към програма на Министерството на спорта. Оказва се, добави тя, че спортната инфраструктура не е допустима за безвъзмездна помощ по Региони в растеж (новата евро-програма до 2020 г. за инвестиции в инфраструктурно изграждане). Отделно за Колодрума в Общината вече имат разработен план да бъде мултифункционална зала, подобна на новооткритата в Пловдив.  Освен закрит колодрум, тази зала в центъра си трябва да включва игрища за различни видове спортове. Това де много сериозна инвестиция и тук можем да мислим и за частна инициатива и включване на публично-частно партньорство, обясни зам. кметът Лилия Цонкова.

Kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак