19:56 | 26 септември 15 3960

Розите не позволиха на Урагана да бушува в Казанлък

Розите не позволиха на Урагана да бушува в Казанлък / Новини от Казанлък

Отборът на Розова долина продължава с впечатляващото си представяне от началото на сезона в Югоизточната В група. В мач от осмия кръг розите победиха отбора на Ураган (Бояджик) с минималното 1:0. Двубоят започна с отчетлив домакински натиск, който доведе до няколко удара от далечна дистанция и няколко корнера пред вратата на гостите. В 10-ата минута шут на капитана Атанас Апостолов намери целта, но не успя да преодолее противниковия вратар. В следващия четвърт час футболистите на Ураган показаха, че неслучайно са част от групата - играеха разумно и организирано в отбрана, насищайки зоната пред пеналтерията. 

В 29-ата минута Николай Стоичков нахлу по дясното крило и отправи точен изстрел, но за негово съжаление твърде слаб. Минута по-късно Иван Чергев изпробва рефлекса на стража на Ураган, който след колебания съумя да улови топката. В една от редките си акции през първото полувреме, момчетата от Бояджик стигнаха до удар, който мина на безопасно разстоние от вратата. Малко след това спорно решение за засада нажежи обстановката както на терена, така и по трибуните. В 35-ата минута Иван Цанков бе изведен зад гърба на бранителите в синьо - ударът му бе париран от гостуващия вратар.

На почивката бе заменен бранителят Милен Христов, като на негово място влезе Димитър Вакавлиев. Втората част започна така, както завърши първата - с господство на терена от страна на казанлъчани. Неизбежното се случи - след триходова атака по лявото крило между Григор Георгиев, Вакавлиев и Чергев нападателят с изящен удар прониза мрежата на гостите в 50-ата минута. Следващата ситуация се откри пред Стоичков - останал очи в очи с вратаря, той бе застигнат от защитник и топката му бе избита в корнер. Треньорът Александър  Георгиев направи втора смяна в тима си - на мястото на Ангел Костов в игра се появи Пламен Колев.

Най-чистото положение за Ураган дойде в 66-ата минута, когато като по чудо топката не навести мрежата на розите. Оставен сам Григор Георгиев засече с глава отблизо, което провокира съперниковия вратар да демонстрира уменията си. Третата смяна за Розова долина извади от игра голмайстора Чергев, който бе заменен от Николай Георгиев. Последният епизод в мача бе прострелно центриране на Вакавлиев, което достигна до главата на Стоичков. Ударът на офанзивния футболист за неудовлетворение на публиката кацна на напречната греда. В мача имаше доста противоречиви отсъждания на арбитъра, които оставиха негативен отпечатък върху съдийското му досие. В следващия си мач розите гостуват на Миньор (Раднево).

Състав: Цветан Тодоров, Мартин Петров, Милен Христов (Димитър Вакавлиев), Диян Динев, Николай Цонков, Иван Цанков, Атанас Апостолов (к), Николай Стоичков, Григор Георгиев, Иван Чергев (Николай Георгиев), Ангел Костов (Пламен Колев).

Станислав Пращаков
Kazanlak.com


 

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

33172 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

21037 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

13778 | 14 май 2024

Казанлъчанинът Станислав зае второто място в кулинарното риалити Hell’s Kitchen

9388 | 16 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

7759 | 13 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

5416 | 14 май 2024

Движението по бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк“ ще бъде временно органичено в четвъртък

3169 | 15 май 2024

Казанлъчанин има нужда от средства за спешна дентална операция

3049 | 14 май 2024

27 стилисти се грижат за перфектния външен вид на претендентките за короната на “Царица Роза 2024“

2678 | 14 май 2024

21-годишен мъж предизвика пожар в дома си

2036 | 13 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак