21:29 | 13 ноември 15 2419

Казанлък Волей разпиля ЙЕБ (Шумен) с 3:0

Казанлък Волей разпиля ЙЕБ (Шумен)  с 3:0 / Новини от Казанлък

Волейболистките на Казанлък записаха първа победа в новия шампионат Демакс+. Те разгромиха с категоричното 3-0 (25-11, 25-19, 25-18) отбора на Шумен, с което записаха дебютни 3 точки. Срещата се игра пред пълните трибуни в зала "Багира" в Казанлък.

Минути преди срещата ръководството на домакините изненада състезателките и на двата отбора с по една роза. Двубоят започна с 2 безответни точки за розите. Шумен изравниха резултата за 2-2, а с успешна блокада на неудържимата в този мач Веселина Григорова казанлъчанки дръпнаха с 4-3. Тук дойде серията на Йоана Николова от сервис. Шумен нямаха адекватен отговор на началните й удари и се пропукаха при посрещане. Първото техническо прекъсване дойде при резултат 8-3 за нашите момичета. Терорът от сервис продължи до 11-ата точка в актива на червените. Зрелищна единична блокада на центъра Радостина Маринова доведе резултата до 12-4. Зад линията на началния удар застана Виолина Николова, която също демонстрира, че в този елемент от играта няма тайни за нея. Второто техническо прекъсване завари Шумен с 10 точки пасив - 16-6. Точковата разлика набъбваше постепенно, като шуменки не намираха решение за зверските забивки на най-високата на терена Григорова. След поредното й внушително изпълнение резултата стана 22-9. Геймът отиде в актива на розите с 25-11, след сбъркан сервис на момичетата в сини екипи.

Вторият гейм започна по-оспорвано и вървеше точка за точка. Левичарката Григорова пое нещата в свои ръце и паузата регистрира 8-5 точки за възпитаничките на Деси Величкова. И в този гейм реазликата се увеличаваше и ас на сметката си записа Радостина Мартинова, с което фиксира 11:6. Канонада от мощни сервиси и във втората част сътвори Йоана Николова. Диагоналът Григорова бе хваната 3 пъти, без да завърши топката и на 4-ия си удобен случай промени тактиката и пусна елегантно топката над блокадата на гостите за 17-11. Последваха 2 точки за сините и Деси Величкова реагира мигновено с прекъсване. Оттук до края на втората част точките се редуваха за двата тима и с ас Йоана Николова оформи 25-19.

Успокоени от комфортния аванс, розите се поотпуснаха и техническото прекъсване настъпи при 8-6 за тима от Шумен. Веднага след това разпределителката Василена Папанова фино и премерено пусна топката в противниковото поле. Насетне розите поеха контрола над играта и поведоха с 16:12. Спиращо дъха изпълнение на пайп от зона 6 позволи на Казанлък Волей да поведе с 18-13. До края на срещата нашите момичета не допуснаха изненада и затвориха третия гейм с 25-18.

Топ реализатор в мача бе Григорова,която завърши с 22 точки.

Станислав Пращаков, kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак