21:02 | 16 ноември 15 10846

Павелбанският кмет Станимир Радевски е блъснал велосипедист тази вечер – мъжът е починал

Павелбанският кмет Станимир Радевски е блъснал велосипедист тази вечер – мъжът е починал / Новини от Казанлък

Около 19 ч. тази вечер по пътя между село Виден и град Павел баня кметът на Павел баня Станимир Радевски е блъснал с колата си велосипедист, който е починал в катастрофата. Това потвърди за kazanlak.com началникът на РУ Полиция в Казанлък Стойчо Крачолов. 

Възрастният мъж с колело е бил с внучето си, което за щастие не е пострадало, а е само много уплашено. Велосипедистът е починал на място. Радевски е шофирал и е бил сам в колата си - Лада "Нива".

В момента екипите на Пътна полиция изясняват на място причините за инцидента, "нека колегите да си свършат работата и тогава можем да съобщим причините", каза Крачолов. На въпрос на kazanlak.com тестван ли е Радевски за алкохол, шефът на Полицията заяви, че е категоричен, че няма употреба на алкохол от страна на Радевски: "тестван е с дрегер - няма алкохол, но нека излязат и резултатите от кръвната проба". За случая е уведомена и Окръжната прокуратура, добави Стойчо Крачолов.

Инцидентът става в навечерието на утрешната втора сесия на Общинския съвет – Павел баня, насрочена за избор на председател, след като миналия понеделник никой от предложените не събра необходимото мнозинство за подкрепа. Същевременно, за тази сряда е отложено и делото в Администтративния съд, с искане за повторно преброяване на бюлетините от изборите в Павел баня. На балотажа на 1 ноември Станимир Радевски спечели 4-я си мандат като кмет на Павел баня с 39 гласа разлика пред кандидата на ДПС Иса Бесоолу.

kazanlak.com

 

Допълнение *17.11.2015

Конкретната информацияза ПТП-то казанлъшката полиция представи в бюлетина на ОД на МВР - Стара Загора, публикуван на следващия ден, 17.11.2015 г.:

 

На 16 ноември около 18,20 ч. по път, от гр. Павел баня за с.Виден, се е движел л.а.”Лада”, управляван от 63-годишния С.Р. от гр. Павел баня.

На около 600 м от гр.Павел баня, застига и блъска движещият се в същата посока 64-годишен пешеходец, който е бутал велосипед.

В резултат на удара, пешеходецът е починал на време на транспортирането му към ФСМП – Казанлък. /Центърът за спешна медицинскапомощ/

Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила. Взета е кръвна проба за анализ.

Образувано е досъдебно производство.


 

снимка: БГНЕС

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак