15:23 | 31 март 16 3243

Инвеститор ще подменя водопровода на минералната вода от Овощник до Казанлък

Днес общинските съветници дадоха разрешение за изработване на Подробен устройствен план – парцеларен план на водопровод за минерална вода. Става дума за водопроводът, който свързва минералните извори в Овощник с Казанлък, като чрез него се осигуряваше вода за басейна на СОУ „Екзарх Антим I” и Градската баня. Промяната в трасето е малка, като целта е водопровода да минава през общински и държавни имоти.

На заседанието кметът Галина Стоянова обяви, че има инвеститор: „ В момента водата е спряна заради множество аварии по трасето. Водопроводът е изграждан през 70-те години на миналия век и е в много тежко състояние. Затова сме удовлетворени, че има инвеститор, който се нагърбва да възстанови целия водопровод за негова сметка и поема ангажимента да възстанови водопровода до басейнът на Антим и Градската баня.“
Съветникът от „Експерти за Казанлък“ Цветан Шиков поясни, че става дума за трасето от извора до ж.п линията. Шиков изрази притеснение, че инвеститорът може да поиска да разпределя минералната вода, но Кметът заяви, че няма никаква опасност и единствено Община Казанлък може да издава разрешение за ползване на водата.

„Община Казанлък разполага с 6 сондажа. Надявам се да дойдат и други инвеститори, които да използват добрите качества на минералната вода“-заяви още Стоянова пред съветниците.

kazanlak.com

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак