11:14 | 02 декември 16 3701

Полицаите разкриха крадците на рози, намериха и марихуана

Полицаите разкриха крадците на рози, намериха и марихуана / Новини от Казанлък

В бюлетина от 30.11.2016 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена кражба на 8000 корена разсад от маслодайна роза, извършена в землището на село Габарево, община Павел баня, за което в Районно Управление – Казанлък е образувано досъдебно производство.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на участък - Павел баня и Районно Управление – Казанлък е установено, че извършители на деянието са М. П., на 30 г. от село Габарево и А. Ф., на 43 г. казанлъчанин.

При извършено претърсване на обитавана от А. Ф. къща в Габарево са открити части от разсад от маслодайна роза и 234,9 грама наркотично вещество - марихуана.

При последвало претърсване в дома на брата на А. Ф. – М. Ф., на 47 г., от град Карлово, са открити 2020 броя корени от маслодайна роза, предмет на престъплението. Същите са предадени доброволно и са върнати на собственика им.

М. П. и А. Ф. са задържани първоначално за срок до 24 часа в Районното в Казанлък, а на 01.12.2016 г. А. Ф. е привлечен, като обвиняем и е задържан за срок от 72 часа с постановление на Районна Прокуратура - Казанлък.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак