08:36 | 17 март 17 4765

Канализацията в Копринка ще стане, ако правителството е от ГЕРБ - това е реалността

Канализацията в Копринка ще стане, ако правителството е от ГЕРБ - това е реалността / Новини от Казанлък

РЕАЛНИ РЕШЕНИЯ с № 11 ГЕРБ и преференция 2 за КАЗАНЛЪК

Пред препълнена зала в Копринка снощи, Борис Кърчев представи приоритетите, по които ще работи като народен представител в 44 Народно събрание. Той е на избираемата 2-ра позиция в листата на ГЕРБ. Представителката на Казанлък Йоана Йончева-Фильова, също е на висока и избираема позиция в листата. Тя е на 5-то място и има реален шанс да представлява хората от казанлъшка община в Парламента. В срещата участва и Галина Стоянова – кмет на Общината и общински координатор на ГЕРБ – Казанлък.

Питат ме защо съм от ГЕРБ“ – започна срещата кметът на Копринка Стойчо Василев и обясни: „Откакто сте ме избрали за кмет, първата година при Дервишев получихме 0 лева, първата година при Дамянов – получихме 20 хил. лв. Откакто г-жа Галина Стоянова е кмет на Община Казанлък, а тя е от ГЕРБ, всеки мандат има за Копринка по 400 хил. лв. Ами за туй съм от ГЕРБ!“. Кметът на Копринка заръча на депутатите да се застъпват повече за политиката по доходите, за да няма хора и най-вече възрастни пенсионери, които да си броят стотинките.

„Доста се направи много в инфраструктурата, затова сега ГЕРБ се обръща към хората – социалната политика, здравеопазването, сигурността и на първо място – заетостта и доходите. Ние от ГЕРБ няма как да ви обещаваме нереални нещазащото сме реалисти. Има ясно направени разчети и цифри - при изпълняване на програмата на ГЕРБ гарантираме в рамките на мандата минимална работна заплата от 650 лв. и средна работна заплата от 1500 лв. и равномерен и реален ръст на пенсиите.“ – посочи Борис Кърчев.

Борис Кърчев разясни подробно акцентите за Казанлък: създаването на технически колеж, в който студентите ще се обучават чрез работа в професиите необходими специално на казанлъшкото машиностроене, изграждане на тунела под Шипка, модернизацията на спортната база, ски инфраструктурата и туризма.

Както навсякъде досега в срещите по населените места и в Копринка, най-голямото село в община Казанлък, хората бяха дошли за да чуят реално решение на техен местен проблем. А голямата болка на Копринка е канализацията. „Вече ни е чак срам да повдигаме този въпрос. От избори на избори всички партии спекулират с него, но ние отново сме дошли за да чуем и вас. Ако ви подкрепим – ще бъде ли решен проблема с канализацията?“ – попита жителка на Копринка.

До края на моя мандат като кмет на Община Казанлък, в Копринка ще има канализация!“ – отговорно и категорично зави Галина Стоянова. „Никоя партия не може да ви го обещава това, защото този въпрос могат да го решат само кмета на Общината и кмета на селото!“ – кратко и точно посочи Стоянова.

Галина Стоянова:  „Първо направихме проекта. Такъв проект за канализацията на Копринка има! След това кандидатствахме за европейски пари. Както ви разказа и Борис Кърчев – през 2013 година спечелихме проект изцяло да се прави с европейски пари канализацията в Крън. Тогава, обаче, не ни подписаха договорите (правителството на БСП и ДПС начело с Орешарски – б.р.). И средствата отидоха някъде другаде.

След това, не сме обяснявали, не сме обещавали. Търсихме друг начин да финансираме. Защото канализациите са скъпо нещо. Канализацията на Копринка струва 16 милиона лева. 15 милиона лева е годишният бюджет на Община Казанлък, т.е. ако трябва да правим канализацията на Копринка с наши сили, ние трябва всичките пари от едната година да ги дадем за канализация. Нали разбирате, че не можем да вземем такова решение?

Така постъпихме и за Крън -  там канализацията е 28 млн. лв., защото населеното място е по-голямо. Намерихме възможност да се финансира от Предприятието за управление на дейностите по околната среда и водите, т.нар. ПУДОС. Това е предприятие, което финансира единствено и само канализационни и водопроводни дейности в държавата. Проектът беше одобрен. Договорът подписан. В момента сме обявили поръчка, има я на страницата на Общината. До края на месеца трябва да изберем изпълнител. След което започват строителните дейности (по канализацията на Крън- б.р.).

Този процес, както в Крън върви и при вас – за Копринка. Имате проект. Трябва да спечелим проекта пред ПУДОС. От там е начинът – няма откъде. За никой друг, освен за вас в Копринка не кандидатстваме. Макар, че няма канализация в много села в нашата община. За съжаление, не се е правила канализация нито по северните села, нито по южните. Но пак ви казвам – наредили сме си приоритетите така: имаме 19 населени места, в Казанлък имахме два квартала „Крайречен“ и „Кулата“, които нямаха канализация. В края на миналата година изградихме тях. В Казанлък всичко вече е покрито на 100%. Следващото населено място по големина е Крън – осигурили сме го. Второто населено място е Копринка. На ред е канализацията за вас. Вашият проект в ПУДОС е на дневен ред за одобрение.

Ако аз съм днес тук, за да ви спечеля гласовете, за кандидатите ни или за нашата партия, най-лесно е да плесна с ръце и да кажа: Имате канализация! Нали така !?! Обаче не съм толкова глупава да ви го кажа. Защото ако утре дойде друго правителство и то каже: „казанлъшка община не ни харесва, защото там кметицата е от ГЕРБ“, ще ни замрази проекта!

И като дойда утре – вие какво ще ме питате пак: какво стана, вие нали уж обещахте за канализацията? Затова не мога да ви гарантирам. Това, което трябва да направим – ние сме го направили. Имате проект за канализацията на Копринка – най-скъпото нещо, което сме изработили. Дори със самостоятелна пречиствателна станция, защото сте много далеч за колекторна връзка към пречиствателната станция. Дали ще я направят етапно, дали ще одобрят нещата заедно – това вече зависи от финансиращия орган.

Това, което трябва сме направили. Очаквам наистина да имаме добра новина тази година и да ви кажа, че сме одобрени. Това е. Това е реалната ситуация.“

 

РЕАЛНИ РЕШЕНИЯ с № 11 ПП „ГЕРБи преференция 2 за ОБЩИНА КАЗАНЛЪК!

ПП ГЕРБ
Парламентарни избори 26 март 2017 г.
купуването и продаването на гласове е престъпление

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева, агнешки комплект за дроб сърма...

Разни 26/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Първа среща с претендентките за Царица Роза 2024

6150 | 25 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5897 | 22 април 2024

Богата и пъстра програма, предлага културния календар на Етнографски комплекс „Дамасцена“ за сезон 2024

4660 | 24 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

4465 | 23 април 2024

В Казанлък започва подготовката на филм свързан с тракийската култура

4325 | 23 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3808 | 22 април 2024

Започната е проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък

3039 | 23 април 2024

„Капачки за бъдеще“ в Казанлък: Доброволци събираха пластмасови капачки и метални кенчета за неонатална линейка и кувьоз

2739 | 21 април 2024

Доброволец от Испания в Казанлък, първи впечатления

2624 | 23 април 2024

Микробус и лека кола катастрофираха в района на Дунавци

2045 | 20 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак