12:02 | 11 декември 17 17131

102 кг. капачки в действие събраха децата от ДГ „Еделвайс“ в Казанлък

102 кг. капачки в действие събраха децата от ДГ „Еделвайс“ в Казанлък / Новини от Казанлък

Днес малчуганите от  в ДГ№6 "Еделвайс" предадоха за рециклиране  102 кг капачки от бутилки, събрани в продължение на кампанията „Капачки в действие“, подета от Йоана Йончева – Фильова, търговският директор на „Рекотуб“ – Казанлък. Фирмата ще рециклира капачките, а паричките от тях ще бъдат оползотворени за децата и детската градина, по идея на Недка Рашева – директор на градината.

Това е четвъртата детска градина в Казанлък, която се включва в кампанията. По около 100 кг. капачки вече предадоха за рециклиране в помощ на благородни каузи децата от ДГ № 13 „Мечо Пух“ , ДГ № 16 „Роза“ и ДГ № 18 „Пчелица“ .

Идеята е чрез това лесно и забавно занимание – събирането на „капачки в действие“ за благородни каузи, да се даде пример на децата за ползите от разделното събиране. „Всеки от нас има дете, внуче или племенник в детско или учебно заведение, затова в кампанията може  да се включи цялото население на община Казанлък, като обхване всички детски градини и училища на територията на общината.“ - сподели Йона Фильова, инициатор на кампанията в Казанлък.

Kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак