12:45 | 17 септември 18 17792

Преподаватели и ученици приветстваха новата учебна година в ПГ “Иван Хаджиенов“

Преподаватели и ученици приветстваха новата учебна година в ПГ “Иван Хаджиенов“ / Новини от Казанлък

Начало на новата учебна година поставиха и учениците на Професионалната гимназия „Иван Хаджиенов“ в Казанлък.

За учениците от осмите класове това е първи ден в новото училище, за останалите денят налага нови обороти и поставя нови очаквания и изпитания, пред които да се изправят по пътя на знанието.

Да искат повече от себе си в името на успешното “утре“, си пожелаха младежите на Механото, а за да им пожелаят “на добър час“ през новата 2018/2019 година, в двора на училището бяха дошли Радостина Йосифова- началник на отдел “Екология и транспорт“ в Община Казанлък, която произнесе поздравителен адрес от името на кмета на общината и на цялата общинска администрация, Владимир Чучумишев от “Арсенал“ АД, като представител на местния бизнес, обвързан с бъдещите машиностроителни кадри от Професионалната гимназия, представители на Училищното настоятелство.

Радостина Йосифова подари на Професионалната гимназия и официален подарък от името на Община Казанлък, а г-жа Демирева, директор на уч. заведение, обеща от името на целия екип и на възпитаниците на гимназията да множат успехите на училището.

С мили думи се обърнаха и младежите на ПГ “Иван Хаджиенов“ към своите преподаватели. Те им благодариха за грижите, търпението, раздаването и професионализма. Пожелаха си заедно с тях да запазят непреходното и ценното през годините и да постигат бъдещи успехи.

Музикалната програма на възпитаниците включваше изпълнения на училищния оркетър, както и на народни танци.

Мариана Демирева благодари на младежите, преподавателите и гостите, че отново с усмивки изпълват двора на училището. Пожела им здрава, спорна и спокойна уч. година, а на своите колеги - едни знаещи и можещи ученици, с които в екип да покажат, че хората със своя дух правят знанието възможно, като благодари и за новата подобрена материална база.

През новата 2018/2019 година в ПГ “Иван Хаджиенов“ осмокласниците ще се обучават в следните специалности:
“Компютърна техника и технологии“, “Строителство и архитектура“, “ Машини и системи с ЦПУ“, “Мехатроника“.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак