13:32 | 25 октомври 18 5538

Вижте какво ще се продава и строи в Казанлък -решенията на ОбС-Казанлък от днес

Вижте какво ще се продава и строи в Казанлък -решенията на ОбС-Казанлък от днес / Новини от Казанлък

Днес, 25.10.2018г., се състоя поредното редовно заседание на Общински съвет- Казанлък, на което присъства и господин Николай Ибушев от групата съветници "Експерти за Казанлък".

В т. 3 от дневния ред беше прието решението за удължаване срока на договора за  запазване и взаимно учредяване на право на строеж, срещу задължение за построяване на обекти между ЕТ "Пещостроене – Йордан Василев" и Община Казанлък до 08.02.2019г., като се възложи на кмета на общината да предприеме действия по претендиране на неустойка за забава. Става въпрос за построяване на сграда, с граници намиращи се на пл. КИАЦО, съгласно кадастралната карта, с предназначение „За обществено делово обслужване“, съгласно договора. Повече подробности в документите тук.

В т.4 от дневния ред беше решено да се предостави за временно възмездно ползване клуб "Георги Сава Раковски" (публична общинска собственост) на СНЦ "Пенсионерски клуб Тракийка", председателствано от Бончо Христофоров Сарафов. Клубът се намира на ул. Феликс Каниц 1.Подробности тук.

В т.5 от дневния си ред Общински съвет –Казанлък  гласува за провеждането на публичен търг с явно наддаване на общински поземлен имот близо до ДГ 2 "Снежанка" на Абаята. За провеждането на търга е назначена комисия с председател Сергей Тончев и 4+1 членове, с двама резервни такива, за които е определено възнаграждение в размер на 1 % на достигнатата тръжна цена, който ще се разпредели поравно между членовете на комисията. Повече информация тук.

Приетата т.6  включва продажба чрез публичен търг на поземлен имот в местността "Старите лозя" с нач. тръжна цена 10 300 лв. без ДДС.
т.11 от Дневния ред. Още един имот – Общински нежилищен, част от сграда на пл. "Севтополис" в Казанлък, ще се продаде чрез публичен търг. Става въпрос за имот в сградата, където се помещава ОББ. За провеждането на търга е определена комисия с председател Сергей Иванов Тончев , 4+1 и двама резервни членове. Всички те ще си разпределят по равно 1 % от достигнатата тръжна цена за имота. Повече информация тук.

Общинските съветници взеха решение за промяна предназначението на поземлен имот "Нива" в местността "Абаята"  в  "Къща за гости и търг. комплекс с обекти за спорт и атракции", по искане на собственика на имота. Повече информация тук.

Гласувано и прието беше още да се допълни и измени общинската програма за разпореждане с имоти на община Казанлък (т.1), да се продаде чрез публичен търг поземлен имот, намиращ се под парк В.Левски в Казанлък заедно със сградата върху него (т. 7), да се продаде чрез публичен търг поземлен имот в Енина (т. 8), както и продажба чрез публ. търгове на поземлени имоти в Крън, Бузовград и „Зад Тунджа“ (т.9). Чрез публ. Търг ще бъдат продадени и 4 бр. гаражи, намиращи се в гр. Шипка(т.10). Повече информация тук.

В т. 2 от Дневния ред на днешното заседание бе прието решение за издаване на разрешително за ползване на воден обект "Дере", десен приток на река "Старата река" в Енина. Целта е изграждане на нови системи и съоръжение за защита от вредното въздействие на водите. Повече относно решението тук.

Със свое решение ОбС-Казанлък реши да бъде изменен планът за улична регулация в село Средногорово, като прехвърля част от улица в съседен квартал на селото. Информация за решението вижте тук.

Общински съвет одобри издаването на разрешително за ползването на микроязовир "Крън-3" на фирма "Машин Трейдинг" ЕООД с цел развъждане на риба за спортен риболов. Повече информация тук.

Общинските съветници на Казанлък, по заявление на Любомир Дянков Иванов, изп.директор на КАПРОНИ АД, гласуваха за изработка на подробен устройствен план за промяна предназначението на поземлен имот "горска територия" в за "водохващане" в землището на гр. Шипка. За поземления имот, който ще бъде захранен от съществуващо водохващане, е одобрен план за застрояване с отеждане „за рекреационни и курортни дейности“. Повече за решението тук.

Взети бяха още решения за промяна на предназначението на имот с НТП "Лозе" в местността "Старите лозя" в за изграждане на „жилищно ниско етажно застрояване“, (т.16); за изработване на проект за ПУП за трасе за кабел за присъединяване  към електропреносната мрежа на поземлен имот с НТП: “За стопански двор“ в местността "Старата кория" на с. Черганово, (т.17); за мизменение в ПУП, включващ отреждане на улична регулация между точки по ул. "Оборище" и ул. "Дунав" и последващо отделяне на кв. 270,662 и 661.; дава се съгласие за предоставяне на земи от Общински поземлен фонд на наследници на конкретни граждани, които предоставят нотариален акт, (т. 19); Повече за последните точки тук.

Общинските съветници отпуснаха еднократна финансова помощ на гражданин на общината и персонална пенсия на децата на Г. Секулова. (т. 20 и т.21).
Със свое решение ОбС определи пазарна цена при разпореждане с имот-частна общинска собственост в размер на 14 400 лв, който имот представлява 120 кв.м.проектен имот, и който ще се прехвърли в собственост на граждани, съгласно притежавани от тях квоти на съсобственост. Повече по решението тук.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак