11:29 | 28 септември 20 1777

В сряда освещават знамето на първия гвардейски ученически отряд в областта

В сряда освещават знамето на първия гвардейски ученически отряд в областта / Новини от Казанлък

Тържествена церемония по освещаване знамето на Осми ученически гвардейски отряд и връчване на тамбурмажор на Трети ученически гвардейски духов оркестър при ПГ „Иван Хаджиенов“ град Казанлък, ще се проведе на 30-и септември (сряда) от 11:00 часа на площад „Севтополис“.

Ученическият гвардейски отряд и Духов оркестър са първи за област Стара Загора. В отряда са включени 24 ученици, а в Духовия оркестър – 12 младежи от 9 до 11 клас.

Събитието се организира от сдружение „Младежки гвардейски отряди“ и ПГ „Иван Хаджиенов“, с любезната подкрепа на 61-ва Стрямска механизирана бригада и Община Казанлък.

Инициативата е под патронажа на Президента на Република България Румен Радев, с подкрепата на Министерство на отбраната и участието на Националната гвардейска част.

Освещаването на гвардейското знаме ще се извърши от Старозагорски митрополит Киприан. Церемонията ще уважат и представителите на Шести гвардейски ученически отряд от СУ "Христо Ботев", гр. Айтос.

Очакват се гости от Президентство, Народно събрание, Министерство на отбраната, Министерство на образованието и науката, РУО-Стара Загора, Областна управа – Стара Загора, Община Казанлък, културни институции и местен бизнес.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак