11:00 | 22 март 21 5134

Водачът на Възраждане в Старозагорско, Искра Михайлова, с обръщение към гражданите

Водачът на Възраждане в Старозагорско, Искра Михайлова, с обръщение към гражданите / Новини от Казанлък

„Вчера беше последният ден, в който кандидатите за народни представители можеха да направят отворена среща, дискусионна среща, кръгла маса или друг вид мероприятие, с което да имат възможност за задълбочен диалог с граждани и симпатизанти. Мероприятия, които дават на избирателите възможността да придобият лични впечатления от хората, които се борят за тяхното доверие. От днес това е невъзможно, въпреки, че до изборите остават само две седмици и се очаква на 04.04.2021 г. българските граждани да направят своя информиран избор. Днес, каналите за това намаляха с още един.

В тази връзка, обръщам се към българските граждани. Сега вашите избраници имат нужда от вас повече от всякога. Националните медии са непосилни за голяма част от кандидатите, дискусионните срещи са забранени, оставате вие. Всеки български гражданин, който иска да противостои на настоящите властници трябва да се превърне в медия и да подкрепи тези, които е избрал, тези на които вярва, тези които иска да бъдат негови представители в народното събрание.

Ние от Възраждане ще бъдем по площадите на градовете от региона, за да отговорим на възможно най-много въпроси. Каквото зависи от нас ще го направим, но в създалата се ситуация без вас няма да се справим. Сега е ред на всеки български гражданин да отстои позицията си като говори и представя избраната организация на възможно най-много хора около себе си, като излезе и даде своя глас на 04.април, като стане доброволен застъпник на вота в изборния ден.

Ние продължаваме да приемаме лични срещи в офисите на Възраждане. Търсете ни със съобщения във фейсбук страниците ни и на посочените телефони“

Искра Михайлова е водач в избирателната листа за народни представители на политическа партия Възраждане за 27 МИР-Стара Загора.

Родена е и живее в Стара Загора. На 38 години, семейна, майка на едно дете. По професия е специалист по връзки с обществеността. Искра Михайлова е председател на структурата на  Възраждане в Стара Загора, член на организационния съвет на партията и общински съветник първи мандат в Общински съвет Стара Загора.

През годините тя се е включвала в различни обществени каузи. Нейната активност продължава и в местния парламент. Г-жа Михайлова е член на постоянните комисиите по:

- Култура, туризъм и вероизповедания;
- Образование, наука и защита правата на децата;
- Социална политика;
- Комисията по чл.6 ОТ ПФППДАРСЛЖСНРП (асистирана репродукция).

Искра Михайлова беше първата, която остро коментира желанието на управляващите в Стара Загора  да повишат такса битов отпадък през декември 2019-та. с настояването общинската и държавна администрация да оптимизират работата си и предлаганата услуга, преди да бъде повишена цената. Благодарение на нейната реакция предложението беше оттеглено и такса битов отпадък не беше увеличена.

Прозрачността в работата на институциите винаги е била приоритет. Затова и първото предложение, което г-жа Михайлова прави е на сайта на община Стара Загора да се публикува поименното гласуване на общинските съветници. С подкрепата на медии и старозагорската общественост, предложението е вече факт и всеки гражданин може да се информи как гласуват, как изпълняват обещанията си политиците.

Искра Михайлова и политическа партия Възраждане изразиха своето категорично несъгласие с решението на Министерски съвет да предостави площ в размер на 155.75 кв. км. на територията на Област Стара Загора на частен инвеститор за проучване и промишлен добив на злато и метални полезни изкопаеми. Възлагането на концесия, според разпоредбите в Закона за концесиите в сила от 01.02.2018 г., би следвало да се извърши при спазване на принципите на публичност и прозрачност. И тъй като прозрачност от страна на общинските институции нямаше, Възраждане Казанлък и Възраждане Стара Загора направиха първата пресконференция по тази тема. Вследствие на това беше направено широко обединение на заинтересовани граждани. Като резултат от активните им действия концесията беше спряна.

Друг голям успех е спирането на лобистка промяна в общинска наредба в замяна на спонсорството. В предложението, изписано под формата на промяна в общинската наредба за рекламна и информационна дейност на територията на Община Стара Загора, беше направи опит за нерегламентиран лобизъм в полза интересите на частна фирма.

Управлението на отпадъците, замърсяването, общинските програми по околна среда са били винаги в полезрението на г-жа Михайлова. Нерегламентираните сметища в община Стара Загора са проблем и предвид мащабите му беше предприет опит за обединение между различни институции и граждани за съвместни действия по решаването му. Чрез последователна политика в областта на екологията и управлението на отпадъците и предложенията към общинска администрация в бюджета за 2021-ва година бяха предвидени 120 000 лв. за почистването на нерегламентирани сметища.

Като общински съветник Искра Михайлова общува с гражданите и защитава техните интереси в местният парламент.

ПП Възраждане е с номер 5 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

33101 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

20902 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

13742 | 14 май 2024

Казанлъчанинът Станислав зае второто място в кулинарното риалити Hell’s Kitchen

9108 | 16 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

7621 | 13 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

5391 | 14 май 2024

Движението по бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк“ ще бъде временно органичено в четвъртък

3155 | 15 май 2024

Казанлъчанин има нужда от средства за спешна дентална операция

3038 | 14 май 2024

27 стилисти се грижат за перфектния външен вид на претендентките за короната на “Царица Роза 2024“

2669 | 14 май 2024

21-годишен мъж предизвика пожар в дома си

2027 | 13 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак